AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Σεπ 2016

Αποκλείστηκαν 80 παιδιά από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς


Από τις 208 αιτήσεις για του βρεφονηπιακούς σταθμούς της Σάμου που έγιναν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ μόνο τα 128 παιδιά πήραν voucher, αφήνοντας ουσιαστικά ογδόντα νήπια εκτός.

Σύμφωνα με την διευθύντρια των βρεφονηπιακών σταθμών Σάμου, Ιωάννα Γεωργοστάθη, τα παιδιά αυτά θα μπορούν να κάνουν αίτηση πληρώνοντας βέβαια από μόνοι τους τα τροφεία.

Όσον αφορά στο θέμα της χωρητικότητας των δομών της Σάμου η κ. Γεωργοστάθη δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα παρά μόνο στο Καρλόβασι αφού η χωρητικότητα για τα νήπια ανέρχεται στα 70 και οι αιτήσεις είναι 93 ενώ για τα βρέφη είναι 20 και οι αιτήσεις είναι 27.

Επίσης αναμένεται να ξεκαθαρίσει η εικόνα για το πόσα παιδιά θα είναι σε κάθε σταθμό αφού σύμφωνα με το νέο σύστημα οι γονείς θα ενημερώσουν την ώρα της εγγραφής τη δομή που προτιμούν ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν συγκεκριμένες οι θέσεις που δινόταν μέσω ΕΣΠΑ.

Για το προσωπικό που απασχολείται με ετήσιες συμβάσεις μέσω του ΕΣΠΑ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δήλωσε η κ. Γεωργοστάθη αφού έχουν ανανεωθεί όλες.

Ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με έξι βρεφονηπιοκόμους που βρίσκονται σε άδειες κύησης, λοχείας και μητρότητας.

Η διεύθυνση βρεφονηπιακών σταθμών έχει ζητήσει την αντικατάστασή τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν εύρρυθμα όλες οι μονάδες.

Για παράδειγμα ανέφερε τον νηπιακό σταθμό Μαραθοκάμπου που λειτουργεί με μόνο μία εργαζόμενη η οποία θα έχει στην ευθύνη της περίπου 15 νήπια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίκαιρη ερώτηση – παρέμβαση για το θέμα των παιδικών σταθμών στη Σάμο έκανε η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

Πηγή: era-aegean.gr