AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Σεπ 2016

Ο Μητροπολίτης Σάμου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Μήνυμα προς τους μαθητές των σχολείων με αφορμή την επικείμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016 - 2017 τη Δευτέρα 12/9 απηύθυνε ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσέβιος.

 Αυτό έχει ως εξής:

"Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εσάς τους μαθητές. Με την ακολουθία του Αγιασμού, θα ζητήσουμε από τον Κύριό μας Ιησού Χριστού να ευλογήσει και την φετινή χρονιά και την προσπάθεια που θα καταβάλετε για την απόκτηση της γνώσεως. 

Η μόρφωση είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά για τον άνθρωπο. Για να καρποφορήσει, όμως, πρέπει να συνοδεύεται από συστηματική μελέτη, σοβαρή εργασία αλλά και την καλλιέργεια της ψυχής σας. 

Σ΄ αυτή την ηλικία διαμορφώνετε την προσωπικότητά σας. Και δυστυχώς τα αρνητικά παραδείγματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας, εισβάλλουν με διάφορους τρόπους και στη ζωή σας, ακόμα και στα σχολεία σας και απειλούν να καταστρέψουν ότι όμορφο και ωραίο υπάρχει στην παιδική σας ψυχή.

Εσείς, παιδιά μου, μην επιτρέπετε να συλήσουν αυτούς τους πολύτιμους θησαυρούς της καρδιάς σας. 


Στην μικρή κοινωνία του Σχολείου σας να αγωνίζεσθε να διακρίνεστε για την φιλομάθεια, την ευγένεια, την καλοσύνη, τον ζήλο για την αναζήτηση των αληθειών, που αφορούν στην πνευματική πρόοδο του ανθρώπου. Κυρίως όμως, φροντίστε να κάνετε Κύριο της καρδιάς και της ζωής σας, τον παντοδύναμο, τον αιώνιο, τον αληθινό οδηγό των νέων, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Η τοπική μας Εκκλησία πάντοτε θα είναι συμπαραστάτης σας και πάντοτε θα αγωνίζεται να σας προστατεύει από τις κακές και επικίνδυνες επιρροές. Κι αυτόν τον χειμώνα θα σας περιμένει στις Κατηχητικές Συνάξεις της Ενορίας σας, για να γνωρίσετε καλύτερα την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και βέβαια θα σας περιμένει τις Κυριακάτικες θείες Λειτουργίες, όπου μπορείτε να ζήσετε στιγμές παραδείσου.

Ως πνευματικός σας Πατέρας θα παρακολουθώ την πρόοδό σας και θα χαίρομαι με τις επιτυχίες σας. Εύχομαι ο Κύριος μας να σας ευλογεί στο ξεκίνημα κι αυτής της σχολικής χρονιάς, να σας φωτίζει και να σας χαρίζει κάθε επιτυχία στους ευγενείς αγώνες σας. 


Στους εκπαιδευτικούς της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας εύχομαι πολλή δύναμη στο λειτούργημα το οποίο ασκούν και τους διαβεβαιώνουμε ότι πάντοτε θα μας έχουν αρωγούς στην μέριμνά τους, να καλλιεργήσουν στις παιδικές ψυχές ήθος, κριτική σκέψη, αγάπη και ανθρωπιά

Εύχομαι σε όλους καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά!".
 

Με πατρική αγάπη

Ο Επίσκοπός σας

+ Ο Σάμου και Ικαρίας ΕΥΣΕΒΙΟΣ
"