AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Φεβ 2015

Διάσωση λαθρομεταναστών ανοιχτά της Σάμου

Φωτογραφία αρχείου

Και άλλους παράνομους μετανάστες διέσωσαν νωρίς το πρωί της Κυριακής οι λιμενικοί στη Σάμο, την ώρα που και στα άλλα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και στα Δωδεκάνησα, οι αφίξεις από τα απέναντι τουρκικά παράλια ήταν μαζικές.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση βορειοανατολικά της Σάμου, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) μετέβη στην περιοχή και εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με 45 επιβαίνοντες.

Άμεσα το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των λαθρομεταναστών και τη μεταφορά τους στον λιμένα Βαθέος, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επρόκειτο για 28 υπήκοους Συρίας, 2 από το Καμερούν, 4 από το Κονγκό, 2 από τη Δομινικανή Δημοκρατία, 4 από τη Νιγηρία και 5 από τον Νίγηρα.


- Άλλοι 33 παράνομα εισελθέντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στην παραθαλάσσια περιοχή "Σιδεράς".

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σάμου.