AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Φεβ 2015

"Σας καθιστώ υπεύθυνους για ό,τι συμβεί στους κατοίκους του Πύργου Σάμου"!


Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, απέστειλε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πύργου Σάμου, Νίκος Κονταξής. Ζητά την κάλυψη του τοπικού αγροτικού ιατρείου με μόνιμο γιατρό και λοιπό προσωπικό, τονίζοντας ότι τώρα μόνο μία γιατρός καλύπτει 6 χωριά της κεντρικής Σάμου, ενώ ταυτόχρονα εφημερεύει και στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κονταξής μεταφέρει στον υπουργό την αγανάκτηση, αλλά και την απαίτηση όλων των κατοίκων του χωριού για την κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι έχει σχέση με την ιατρική τους κάλυψη.

Όπως αναφέρει, "ο Πύργος είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της Σάμου. Εδώ και μήνες ο αγροτικός γιατρός βρισκόταν στο χωριό περιστασιακά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μετακίνηση ασθενών προς το Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου), με μεγάλη ταλαιπωρία, αφού ακόμη και για απλή συνταγογράφηση οι κάτοικοι (στην πλειοψηφία τους υπερήλικες) αναγκάζονται να μετακινηθούν.

Τους τελευταίους μήνες τοποθετήθηκε στο ιατρείο του χωριού μία γιατρός, η οποία υποχρεώνεται από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου να καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της κεντρικής Σάμου. Δηλαδή να παρέχει υπηρεσίες σε 6 χωριά (Πύργο, Κουμαραδαίους, Μεσόγεια, Πάνδροσο, Σπαθαραίους και Νεοχώρι) και να εφημερεύει και στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, έχω την υποχρέωση να σας καταγγείλω αυτό το απαράδεκτο γεγονός και σας καθιστώ υπεύθυνους για ό,τι συμβεί στους κατοίκους του Πύργου, ακόμη και στην ίδια τη γιατρό ως εργαζόμενη, για τα εξαντλητικά ωράρια, σε συνδυασμό με δρομολόγια σε δύσβατο οδικό δίκτυο.

Αυτή την περίοδο στο ιατρείο του Πύργου υπάρχει γιατρός μόνο δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή.

Επίσης σας κάνω γνωστό, εάν δεν το γνωρίζετε, ότι ολόκληρο το νησί της Σάμου καλύπτεται μόνο με ένα ασθενοφόρο και σε συνδυασμό με την απουσία γιατρού από το χωριό δημιουργείται μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη
".

"Απαιτούμε:

* Άμεση κάλυψη του αγροτικού ιατρείου με μόνιμο ειδικευόμενο γιατρό γενικής ιατρικής και με δεύτερο αγροτικό.

* Άμεση πρόσληψη τουλάχιστον μιας νοσηλεύτριας/τή και μιας μαίας
", αναφέρει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πύργου Σάμου, Νίκος Κονταξής.

Φωτογραφία: Ηρακλής Μήλας