AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Ιουλ 2019

Ο Μάνος Λογοθέτης ειδικός γραμματέας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει από την Τετάρτη ο γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ στο hotspot Σάμου, Μάνος Λογοθέτης.


Δείτε το βιογραφικό του Δρ. Μάνου Λογοθέτη:


Ο Μάνος Λογοθέτης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε με την ανώτερη τιμητική διάκριση του «Βραβείου Αντώνης Μωραΐτης» από τη Σχολή Μωραΐτη, συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης. 

Αποφοίτησε από την Ιατρική με βαθμό «'Αριστα» και επέστρεψε στην Ελλάδα. 

Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» με βαθμό 9,5 «'Αριστα» καθώς και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «'Αριστα». Είναι μόνιμος ιατρός του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) ενώ έχει διατελέσει Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας σε θέματα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου(2007-2009), καθώς και Σύμβουλος στο Γραφείο Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Από το 2015 έχει διατεθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Σάμο ως Συντονιστής Πεδίου Ιατρικού και Ψυχοκοινωνικού Κλιμακίου ΚΥΤ Σάμου για τη μεταναστευτική κρίση, ενώ από το 2019 καταλαμβάνει τη θέση του Γενικού Συντονιστή Πεδίου Ιατρικού και Ψυχοκοινωνικού Κλιμακίου 2ης ΥΠΕ Νήσων (ΚΥΤ Σάμου, Μυτιλήνης , Χίου, Κω, Λέρου). 

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πλήθος Σεμιναρίων και Εκδηλώσεων σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά και ειδικότερα σχετικά με την Προστασία Ανηλίκων και Ασυνόδευτων Ανηλίκων, την Προστασία και Αντιμετώπιση Θυμάτων Έμφυλης Σεξουαλικής Βίας και του σχετικού Νομικού Πλαισίου και την Ιατρική και Νομική Διερεύνηση Βασανιστηρίων. 

Συμμετέχει ως «LEADING EXPERT» σε Ομάδες Εργασίας της FRONTEX για την Μεταναστευτική Κρίση καθώς και σε διυπουργικές συσκέψεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με τις διαδικασίες ευαλωτότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Ο Πάτροκλος Γεωργιάδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία στο Α.Π.Θ. και διαχείρισης κρίσεων στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. 

Από το 2015 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Ειδικός εμπειρογνώμωνας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και ως Σύμβουλος σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης του Μεταναστευτικού ζητήματος. 

Επίσης, έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (2014 - 2015), Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (2012-2014), Επικεφαλής της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. (2014) στον τομέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική και επικεφαλής των αντιστοίχων υπηρεσιών, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητες τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, τις κρατικές περιφέρειες, τη μεταναστευτική πολιτική, την ιθαγένεια και τα προγράμματα κοινωνικής συνοχής 2006-2009 και Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου (2004-2006). 

Έχει διδάξει στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και συμμετάσχει σε αποστολές εκπροσώπησης της Ελλάδας σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, ως Εθνικός Εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας, ενώ είναι και Ειδικός εμπειρογνώμωνας της Ευρωπαίκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για το νέο σύστημα Πολιτικής Προστασίας (RescEU). Ομιλεί την Αγγλική.

Νέοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς των υπουργείων

Τους πρώτους 28 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν από τη Τετάρτη κιόλας καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση.

Πρόκειται για στελέχη που μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς θα κάνουν πράξη τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεύρυνση και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με πρόσωπα που προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα από τα κριτήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή τους. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πείρα τους στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουν, και όχι προφανώς η κομματική τους προέλευση.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση τοποθετεί μέσα σε μόλις 10 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς στα Υπουργεία, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση των υπολοίπων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, ο συνολικός αριθμός των οποίων θα μειωθεί σε 59 από 93 που ήταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο πρωθυπουργός, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση εφαρμογή του σχεδίου της για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσα από την εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων που έχουν στο επίκεντρο τους την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικότερο κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com