AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιουλ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Δήμος Σάμου στους 53ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες


Ο Δήμος Σάμου και ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης Σάμου  (Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ) συμμετείχαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, που διεξήχθησαν φέτος στη Ρωσία.


Η Σάμος έδωσε το "παρών" στους αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και αγώνες στίβου με σημαντικές παρουσίες και στις τρεις κατηγορίες, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στις αποστολές των 94 χωρών – πόλεων καθώς και στους 1600 νεαρούς αθλητές και εκπροσώπους  των  αγώνων.

Η ομάδα ποδοσφαίρου αγωνίστηκε σε όμιλο με ομάδες από την Σλοβενία, την Ιρλανδία και την Ελβετία. Τα παιδιά της σαμιακής αποστολής είχαν την τύχη να παίξουν με ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου ομάδες, δύο εκ των οποίων  έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά. 

Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν  υψηλό, σε εγκαταστάσεις γηπέδων που ενθουσίασαν τα παιδιά και τους προσέφεραν  πολλές εμπειρίες. Την αποστολή των νεαρών ποδοσφαιριστών απάρτιζαν οι ακόλουθοι: Χατζηανδρέου Δημήτρης, Βαλής Παντελής, Τσατσάκης Δημήτρης, Σταμέλος Γιώργος, Σουλάι Κλέιντι, Πρένι Ανδρέας , Κάρλας Κωνσταντίνος, Μανάι Ντανιέλ ενώ ο κ. Σταμάτης Κουλούρης ήταν ο προπονητής που συνόδευσε την ομάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Πρένι Ανδρέας είχε την τύχη  να συμμετάσχει στον αγώνα επίδειξης για το πρόγραμμα «Football for friendship» με προσκεκλημένο τον Αλεξέι Σμέρτιν, πρώην διεθνή και παλιό ποδοσφαιριστή της Τσέλσι, στο οποίο παιδιά από όλο τον κόσμο με διαφορετικές εθνικότητες είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν, να αγωνιστούν και να γίνουν φίλοι.

Εν συνεχεία, στους αγώνες καλαθοσφαίρισης οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τελείωσαν με απολογισμό δύο  νίκες και δύο  ήττες, με νίκη επί της Ρουμανίας με σκορ 14-11 και της Ουγγαρίας με σκορ 21-6 ενώ με ήττα από το Ισραήλ 11-9 και από την Ταϊλάνδη 8-6. 

Η ομάδα της Σάμου έλαβε την 9η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 25 ομάδες. 

Οι νεαροί  αθλητές της ομάδας καλαθοσφαίρισης ήταν ο Μαραθοκαμπίτης Μιχάλης, ο Χρυσάκης Ήφαιστος, ο Μιχαηλίδης Ιωάννης και ο Αράπος Νικόλαος. 

Την ομάδα συνόδευσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής ο οποίος ήταν και ο προπονητής των παιδιών.

Οι αγώνες στίβου σημείωσαν επίσης μεγάλη επιτυχία με αθλητές να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στην γενική κατάταξη. 

Ειδικότερα, ο αθλητής της Αναγέννησης Σούτος Κυριάκος κατέλαβε την 5η  θέση στη σφαιροβολία ενώ η Αγγελική Χριστοδούλου προκρίθηκε στο τελικό και κατέλαβε  την 8η θέση στην γενική κατάταξη στη σφαιροβολία. Συμμετοχή στα αθλήματα του στίβου είχαν επίσης ο Μέκρας Βάιος, ο Σταματόπουλος Κωνσταντίνος, η Γραβιώτου Παναγιώτα και η Σκλάβου Μαρία. Την αποστολή συνόδευσε ο προπονητής στίβου κ. Ευάγγελος Πετυχάκης. 

Εκ μέρους του Δήμου Σάμου την αποστολή συνόδευσε η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ, Άννη Ανδρεάδου, καθώς και ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ,, Νίκος Σβερκίδης.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του δήμου, "Η αθλούμενη νεολαία της Σάμου έδωσε το παρόν όπως και τις προηγούμενες χρονιές, προωθώντας την αθλητική παιδεία ενώ έδωσε την ευκαιρία συμμετοχής στους Σάμιους αθλητές μας σε παγκοσμίου φήμης αγώνες". 

Δείτε στη συνέχεια φωτογραφίες από τη συμμετοχή της σαμιώτικης αποστολής στους 53ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες!