AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιουλ 2019

Εγκαινιάστηκε η μονάδα ιατρικού οξυγόνου στο Νοσοκομείο Σάμου


Tα εγκαίνια της μονάδας ιατρικού οξυγόνου του νοσοκομείου Σάμου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Ιουλίου, ημέρα της εορτής του προστάτη του, Αγίου Παντελεήμονα.

Λίγο μετά τη Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, πραγματοποιήθηκε αγιασμός και έγιναν τα εγκαίνια της νέας εγκατάστασης παραγωγής ιατρικού οξυγόνου, που με την λειτουργία της αυτονομεί το νοσηλευτικό ίδρυμα και το απαλλάσσει από την διαδικασία του εμπορίου, μειώνοντας το κόστος στο ένα τρίτο.

Πρόκειται για ένα όνειρο δεκαετιών που έγινε πρόσφατα πράξη. 

Πριν την διαδικασία των εγκαινίων ο διοικητής του ιδρύματος, Λάζαρος Θεόφιλος, ως ελάχιστο φόρο τιμής, απένειμε δύο εικόνες του Αγ. Παντελεήμονα, με χαραγμένη στο πίσω μέρος την ημερομηνία, την μία στον επί 54 χρόνια χοράρχη των ιεροψαλτών, κατά την εορτή του Αγίου, Γεώργιο Αγγελινάρα και την επί δεκαετίες, στέλεχος του νοσοκομείου που φροντίζει τον ιερό ναό Φρειδερίκη Κοντού. 

Πριν τον διοικητή, για το νοσοκομείο και την μονάδα, μίλησε ο τέως πρόεδρός του, Γιάννης Κιράνης και ακολούθως οι Λάζαρος Θεόφιλος, Γιάννης Κιράνης μαζί με τον μητροπολίτη έκοψαν την κορδέλα παραδίδοντας και επισήμως την πολύτιμη αυτή μονάδα στη σαμιακή κοινωνία.

Πηγή: VoreioAigaio.ert.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com