AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιουλ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εκδήλωση για τις αλησμόνητες πατρίδες στη Σάμο!


Ένα αντάμωμα απογόνων προσφύγων από τη Μάκρη και το Λιβίσι της Μικράς Ασίας με μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στον προαύλιο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ένωσης Μικρασιατών, η εκδήλωση ήταν "ένα όμορφο ταξίδι γνωριμίας με τη περιοχή της Λυκίας Μ.Ασίας".

Η εκδήλωση είχε θέμα "Μάκρη & Λιβίσι: χθες, σήμερα, αύριο" και σε αυτήν παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία για τη περιοχή της Λυκίας και τη σημαντική παρουσία των Ελλήνων στη Μάκρη και το Λιβίσι .Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι εκπρόσωποι της εταιρείας Ιστορικών Ερευνών "Λυκία", Κώστας Κατσιγιάννης, επίτιμο μέλος και ο Τάσος Κακλαμάνης ιδρυτής της εταιρείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Σάμο κ. Μηλιώτης, η προϊσταμένη των ΓΑΚ Σάμου Αγγέλα Χατζημιχάλη, ο καθηγητής, Γεώργιος Αγγελινάρας,η δημοτική σύμβουλος, Πανουράκη Μαρία, η φιλόλογος, Αγγέλα Σβορώνου, ο πρόεδρος του συλλόγου απογόνων Μικρασιατών προσφύγων Μικρολίμανου Πειραιά, Βαγγέλης Τζανής και πλήθος φίλων μελών της Ένωσης Μικρασιατών.

Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου και της εταιρίας ιστορικών ερευνών "ΛΥΚΙΑ". 

Η πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστούν "την κ. Γίτσα και τον κ. Κωνσταντίνο Κατσιγιάννη για τη σημαντική προσφορά τους, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σάμου για την παραχώρηση του χώρου και τον Κωνσταντινίδη Γιώργο για την επιμέλεια του φωτισμού".

Επίσης ευχαριστούν "όλα τα μέλη και τους φίλους που τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση".

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση!








Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com