AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουλ 2019

ΚΚΕ-ΚΟΒ Μυτιληνιών & Πυθαγορείου: "Τέρμα στην κοροϊδία" για το hotspot

 
"Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, αφού κορόιδεψε τον σαμιώτικο λαό προεκλογικά, με τα περί μη λειτουργίας του hot spot στου Ζερβού για να αποσπάσει την ψήφο του, συνεχίζει την ίδια πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών όπως η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Τηρεί πιστά και αυτή την απαράδεκτη συνθήκη ΕΕ-Τουρκίας και προχωρά τη δημιουργία νέου hotspot" αναφέρει η Κομματική Οργάνωση Βάσης (ΚΟΒ) Μυτιληνιών-Πυθαγορείου του ΚΚΕ.
 
Όπως σημειώνει, "οι φωνές που ακούγονται στα ραδιόφωνα και στα καφενεία για να γίνει σε άλλη τοποθεσία το νέο hot spot, όπως αυτές στη Μεγάλη Λάκκα ή στο Καρλόβασι, εκτός από τις κολοτούμπες των ντόπιων «απογοητευμένων» υποστηρικτών της κυβέρνησης, αποκαλύπτουν και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού και διχασμού των Σαμιωτών με το παιχνίδι της... κολοκυθιάς.
 
Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη τους στο χωριό μας και συνολικά στο νησί, έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό που γίνεται στις πλάτες κατοίκων και προσφύγων-μεταναστών.
 
Λύση αποτελεί μόνο η συνέχιση του αγώνα για οριστικό κλείσιμο του hotspot και καμιά δημιουργία άλλου οπουδήποτε στο νησί. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη, όσο κι αν αποτελεί μια μορφή αντίδρασης, αποπροσανατολίζει από τη διεκδίκηση της πραγματικής λύσης, αφού δε μπορεί να έρθει σε κόντρα με την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.
 
Μόνο ο μαζικός, επίμονος αγώνας όλου του σαμιακού λαού μπορεί να βάλει φρένο στον απαράδεκτο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στο νησί και τη χώρα μας.
 
Καλούμε τον λαό να επιμείνει στα αιτήματα της πανσαμιακής απεργίας της 7ης Φεβρουαρίου, γιατί αποτελούν τη μόνη πραγματική λύση στο πρόβλημα και να διεκδικήσει:
 
- Να κλείσει εδώ και τώρα το κολαστήριο του hot spot.
 
- Να μην ανοίξει κανένα άλλο πουθενά στη Σάμο.
 
- Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. Πρόσφυγες-μετανάστες και υπηρεσίες ασύλου σε σύγχρονες ανθρώπινες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Γρήγορος εφοδιασμός με ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν" καταλήγει η Κομματική Οργάνωση Βάσης (ΚΟΒ) Μυτιληνιών-Πυθαγορείου.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com