AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουλ 2019

Η Σάμος γιορτάζει τους Αγίους της στις 27-28/7


Η Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών θα τιμήσει το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουλίου τη μνήμη των Αγίων Λέοντος, Ερμογένους και Ηρακλείου Επισκόπων Σάμου, του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου, του οσίου Παύλου του Λατρινού και των Αγίων Σαμίων Μαρτύρων και στρατιωτικών Γρηγορίου, Λέοντος και Θεοδώρου.

Το πρόγραμμα των εορτασμών είναι το ακόλουθο:

Το Σάββατο 27 Ιουλίου και ώρα 19.30, θα τελεστεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου, ενώ εν συνεχεία, στις 21.00, θα γίνει η λιτάνευση των ιερών λειψάνων και των ιερών εικόνων των Αγίων στην παραλία, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα στην Πλατεία Πυθαγόρα. 

Την Κυριακή 28 Ιουλίου και ώρα 07.00-10.30 π.μ. θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρλοβάσου και θα τελεσθεί ιερό μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των απανταχού γης αποδήμων Σαμίων, αφού  καθιερώθηκε η Κυριακή των Σαμίων Αγίων να είναι αφιερωμένη στους απόδημους Σαμίους.

Επίσης θα γίνει λιτάνευση των ιερών λειψάνων και των ιερών εικόνων των Αγίων πέριξ του Ιερού Ναού με την παρουσία της Φιλαρμονικής Καρλοβάσου. 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com