AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Φεβ 2014

Υπηρέτησαν και στη Σάμο οι νέοι Αρχηγοί Γ.Ε.Σ και Λιμενικού

Δεξιά ο Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ)

Ως Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ (Ταξιαρχίας) υπηρέτησε στη Σάμο την περίοδο 2009-2010 ο Χρήστος Μανωλάς, από σήμερα νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μετά από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). «Σαμιώτικο» παρελθόν έχει και ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, υποναύαρχος Αθανασόπουλος. 

Ο Αντιστράτηγος Μανωλάς αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980. Έκτοτε το πλούσιο βιογραφικό του είναι γεμάτο διακρίσεις, καθώς ανέλαβε θέσεις ευθύνης, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Και στη Σάμο, όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, έχουν να λένε για τις ηγετικές στρατιωτικές ικανότητές του.

Μετά την 79 ΑΔΤΕ, την περίοδο 2010-2011 ανέλαβε τη διοίκηση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Μ.Υ).

Τον Μάρτιο του 2011 προήχθη σε Υποστράτηγο και ανέλαβε τη διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο.

Τον Ιανουάριο του 2012 διορίστηκε Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τον Ιούλιο του 2012 προήχθη σε Αντιστράτηγο. Μέχρι πρότινος ήταν ο Διοικητής της Α΄ Στρατιάς.

Ο Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς έχει τιμηθεί με όλα τα μετάλλια και διαμνημονεύσεις του Ελληνικού Στρατού αντίστοιχα του βαθμού του, με το Μετάλλιο του ΝΑΤΟ, αλλά και με αυτό του Βελγίου, αφού διοίκησε βελγικά στρατεύματα σε επιχειρήσεις (IFOR).

Στο μεταξύ, και ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού-Ελληνικής Ακτοφυλακής, υποναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, μέχρι  πρότινος Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος, έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν στη Σάμο.

Υποναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού-Ελληνικής Ακτοφυλακής

Συγκεκριμένα, το 1982 υπηρέτησε στο νησί τη θητεία του στον Στρατό Ξηράς, ενώ αργότερα, αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ανέλαβε διάφορες θέσεις ανά τη χώρα, τον Φεβρουάριο του 2012, πλέον ως Υποναύαρχος, ανέλαβε καθήκοντα Επιθεωρητού Βορείου Αιγαίου.