AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Φεβ 2014

Περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών από το Ινστιτούτο "Αρχιπέλαγος"


Η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" πραγματοποίησε την Τετάρτη εκπαιδευτική ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν 120 μαθητές από τα δημοτικά σχολεία των Μυτιληνιών και του Βαθέος Σάμου. 

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο και τους χώρους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που έχει διαμορφώσει το ινστιτούτο στο Μανιάκειο κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πόλη της Σάμου. Επίσης, την περασμένη Κυριακή με τη βοήθεια του καιρού, πραγματοποιήθηκε μία  παραθαλάσσια εκπαιδευτική δράση, την οποία παρακολούθησαν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείου του Πυθαγορείου.


Οι ημερίδες και οι δράσεις αυτές θα συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου σε πολλά μέρη της Ελλάδας στα οποία θα βρεθεί η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με αφετηρία τις βάσεις της στη Σάμο.


Το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος εργάζεται για πάνω από 15 χρόνια για την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών. Οι ερευνητές του ινστιτούτου θεωρούν ότι "αποτελεί τουλάχιστον χρέος όλων μας η διάσωση της βιοποικιλότητάς μας και η διατήρηση των φυσικών μας πόρων, ώστε να μην παραλάβουν τα παιδιά μας καμένη γη. Επιπλέον χρέος μας είναι η μείωση της συσσώρευσης χημικών και τοξικών ουσιών, οι οποίες απειλώντας την υγεία των παιδιών μας υποθηκεύουν το μέλλον τους".