AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Φεβ 2014

Η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Καρλόβασι


Για τη σημασία και το πολιτικό ζητούμενο των επικείμενων εκλογών του Μαϊου μίλησαν τη Δευτέρα, σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Δήμου στο Καρλόβασι, ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ Νίκος Σορόκος και οι Αντώνης Δράκος υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και Κώστας Τζίχας υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

"Μεγάλη πολιτική αναμέτρηση με ενιαίο στόχο την ενίσχυση του ΚΚΕ ως προϋπόθεση για την ανάκαμψη του εργατικού και λαϊκού κινήματος", χαρακτήρισε τις εκλογές για Ευρωβουλή, περιφέρεια και δήμο ο Νίκος Σορόκος, καλώντας το λαό και τη νεολαία "να βγάλει συμπεράσματα από την οδυνηρή εμπειρία των τελευταίων χρόνων και να απορρίψει και τα δύο μείγματα της ίδιας πολιτικής που του προτείνουν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ". Το ΚΚΕ, είπε, "είχε έγκαιρα αποκαλύψει τη φύση της Ε.Ε. ως ένωση των μονοπωλίων και ακόμη μια φορά υπογραμμίζει ότι αυτή η λυκοσυμμαχία δεν μπορεί να γίνει ανθρωπινότερη. Όποιοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, κοροϊδεύουν το λαό, λειτουργούν συνειδητά σε βάρος του", υποστήριξε.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων, Αντώνης Δράκος, τόνισε ότι στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης "βρίσκονται πρωτοπόροι αγωνιστές του νησιού που αποτελούν εγγύηση ότι θα είναι στη πρώτη γραμμή και μετά τις εκλογές. Ήμασταν παρόντες σε όλους τους αγώνες για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του νομού μας και του Βόρειου Αιγαίου. Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που συγκυβέρνησαν εναλλάξ (ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΔΗΜ.ΑΡ-ΛΑ.Ο.Σ), όχι μόνο ήταν απόντες από τέτοιους αγώνες, αλλά σε επίπεδο Δήμων και Περιφέρειας (πρώην Νομαρχίας) από κοινού διαχειρίστηκαν αυτές τις πολιτικές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Πολιτικές της ΕΕ της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης αγοράς που επέβαλλε το Μάαστριχτ και το προσκυνούσαν. Το ίδιο έκαναν και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τις άλλες 'αντιμνημονιακές' σήμερα δυνάμεις. Έβαλαν πλάτη με την συμμετοχή τοπικών στελεχών, σε μια ανάπτυξη που κέρδιζαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων", ανέφερε.

"Δίνουμε τη μάχη για έναν δήμο που θα πρωτοστατεί στους λαϊκούς αγώνες, που θα διεκδικεί προς όφελος του λαού, που θα αρνηθεί να παραδώσει τους φυσικούς πόρους του τόπου στην εκμετάλλευση, που θα είναι δίπλα στη λαϊκή οικογένεια",
υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου Κώστας Τζίχας, καλώντας όλους όσοι θέλουν να αγωνιστούν μαζί με τους κομμουνιστές, να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. "Η συμμετοχή μας σ' αυτά δεν έχει σχέση με καριέρες και προσωπικές φιλοδοξίες, είναι θέση μάχης είναι θέση εμπροσθοφυλακής του λαϊκού κινήματος", τόνισε.

Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε, μετά από το Βαθύ και τους Μυτιληνιούς.

Θα ακολουθήσει αυτή του Μαραθοκάμπου, την Παρασκευή 7 Μαρτίου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψηφίων στα χωριά της Σάμου.