AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Φεβ 2014

Σε πανευρωπαϊκό δίκτυο βιβλιοθηκών η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σάμου

 

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου είναι η πρώτη ελληνική βιβλιοθήκη που συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό δίκτυο βιβλιοθηκών NAPLE Sister Libraries, από τις 17 Φεβρουαρίου 2014.
Οι πολιτιστικές ανταλλαγές και οι συνεργασίες σε θέματα βιβλιοθηκών και πολιτισμού θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την Βιβλιοθήκη Σάμου, και ταυτόχρονα θα δώσει την ευκαιρία να προβληθεί η Σάμος και ο πολιτισμός της μέσα από την συνεργασία με τις βιβλιοθήκες των άλλων χωρών.

Το πανευρωπαϊκό δίκτυο βιβλιοθηκών NAPLE Sister Libraries αποτελείται από 75 λαϊκές βιβλιοθήκες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων, το οποίο υποστηρίζει την συνεργασία μεταξύ των βιβλιοθηκών και τις ανταλλαγές βιβλίων, οπτικοακουστικού και ενημερωτικού υλικού, αλλά και υπαλλήλων των βιβλιοθηκών, ανάμεσα στις διάφορες χώρες.

Η διοίκηση της Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου  ευχαριστεί την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (Ε.Ε.Β.Ε.Π) και ιδιαίτερα την Αφροδίτη Φράγκου για την πολύτιμη βοήθειά της.