AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Φεβ 2014

Ο Ιατρικός Σύλλογος κατά του νέου νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Την έντονη διαμαρτυρία του ενάντια στον νέο νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, "Ο νέος νόμος οδηγεί στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου συστήματος υγείας. Το κλείσιμο των μονάδων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στην περιοχή μας - όπως άλλωστε και την υπόλοιπη χώρα - σε συνδυασμό με την υποστελέχωση και τις δραματικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό των μονάδων του ΕΣΥ, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας. Επιπλέον, οι πολίτες θα αναγκασθούν να παραμείνουν χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Και αυτό γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι τη θέση των καταργούμενων δομών, θα πάρουν φορείς όπου θα κυριαρχεί ο ιδιωτικός τομέας και ειδικότερα οι μεγάλες επιχειρηματικές "αλυσίδες" που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας. Τέλος, δυσοίωνο διαγράφεται και το μέλλον των μονάδων υγείας του Ε.Σ.Υ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου καταδικάζει το γεγονός ότι συνάδελφοί μας ιατροί "πετιούνται στο δρόμο" εν μια νυκτί, μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στους -επί της ουσίας- "απολυμένους" συναδέλφους μας, οι οποίοι αναγκάζονται να υποστούν αυτόν τον ευτελισμό, πολλοί εκ των οποίων μετά από πολυετή προσφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, σε ευθυγράμμιση με τις απόψεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, καλεί τους συμπολίτες μας, τον ιατρικό κόσμο και τους εργαζόμενους στους καταργούμενους φορείς να αγωνισθούν για να αποτρέψουν το κλείσιμο των μονάδων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, ότι αυτοί που θα επιβαρυνθούν περισσότερο από τα ψηφισθέντα καταστροφικά μέτρα, θα είναι οι συμπολίτες μας και κυρίως όσοι εξ αυτών βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση.

Καλούμε όλους του συναδέλφους μας να συνταχθούν στην κοινή προσπάθεια για ποιοτική και αξιοπρεπή περίθαλψη του Έλληνα ασθενή, ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας
".