AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Φεβ 2014

Συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σάμου για υγεία-απολύσεις


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Σάμου ενάντια στις απολύσεις και στα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας απευθύνει το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

"Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Τίποτα δε θα σταματήσει αν δεν το σταματήσουμε εμείς" τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σάμου και ξεκαθαρίζει:

"Δεν μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα από τη στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοί μας έχουν απολυθεί ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα- κινητικότητα, τη στιγμή που χιλιάδες απολύσεις αλλά και νέες μειώσεις μισθών έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Τη στιγμή που καταστρέφεται το δημόσιο σύστημα υγείας, που το νοσοκομείο γίνεται όλο και πιο απρόσιτο για όσους δεν έχουν να πληρώσουν και συνάνθρωποί μας μένουν αβοήθητοι χωρίς φάρμακα και εξετάσεις.

Συνάδελφοι τα μέτρα της συγκυβέρνησης-Ε.Ε.-τρόικα είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η αντιλαϊκή επιδρομή τσακίζει συθέμελα ό,τι εργατικό δικαίωμα είχε θεμελιωθεί και απέμενε μέχρι σήμερα! Λεηλατούν κάθε εισόδημα,  κάθε πλευρά της ζωής μας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και καταργούνται και άλλες οργανικές θέσεις, μετά από αξιολόγηση ή αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Μέσα στον χρόνο που διαρκεί η διαθεσιμότητα μπορούν να μεταταχτούν και να μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλη υπηρεσία, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου αλλάζοντας  ακόμα και τη σχέση εργασίας από μόνιμη σε αορίστου για να καλύψουν προσωρινές ανάγκες.

Αν αρνηθούν επέρχεται η αυτοδίκαιη απόλυσή τους. Το φιλεύσπλαχνο αστικό κράτος μπροστά στον ορυμαγδό της επίθεσης αφήνει μια τελευταία ευκαιρία! Με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο, να "σωθεί" αποδεχόμενος και την ένταξή του σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας με αντίστοιχη φυσικά μείωση του μισθού!

Ο δημόσιος υπάλληλος είναι κάθε στιγμή στη διάθεση των αναγκών και των προσταγών της κρατικής διοίκησης και υποχρεώνεται να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά. Αν αρνηθεί, απολύεται! Είμαστε όλοι εν δυνάμει υλικά για απόλυση!

Στον τομέα της υγείας τα προβλήματα πληθαίνουν : ύστερα από το κλείσιμο και συγχώνευση δεκάδων κέντρων υγείας και νοσοκομείων με τον νόμο που ψήφισε πρόσφατα, η κυβέρνηση κλείνει τα πολύ-ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και διαλύει στην κυριολεξία την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Έχουμε υποστελέχωση τον δημόσιων νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, τον αγροτικών ιατρειών. Αυξάνονται οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό-παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η υποστελέχωση του Ε.Κ.Α.Β., η έλλειψη μηχανημάτων, υποδομών αλλά και απαραίτητου υγειονομικού υλικού έχει δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή όλων μας.

Η δημόσια υγεία εκχωρείται στους επιχειρηματίες, στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, τη στιγμή που την έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι.

Απαιτούμε :

* Να καταργηθεί τώρα ο νόμος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας .

* Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.

* Κατάργηση κάθε πληρωμής στα δημόσια νοσοκομεία.

* Να χρηματοδοτηθούν από το κράτος η δημόσια υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

* Κανένας άνεργος-ανασφάλιστος χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

* Όχι στις απολύσεις και στην διαθεσιμότητα.

* Όχι δουλειά για 5 μήνες το χρόνο με ελάχιστες αμοιβές-Ζωή ολόκληρη, όχι μισή.

* Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με αμοιβές που να καλύπτουν όλες της ανάγκες μας.

* Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων υπηρεσιών.

* Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας
".