AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Φεβ 2014

Στα σκαριά ο Φορέας Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού Σάμου


Τη δημιουργία ενός πανσαμιακού συνεργατικού Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού (Destination Managment Organization = D.M.O) οριστικοποίησαν, στη διάρκεια χθεσινής συνάντησής τους, οι εκπρόσωποι των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό της Σάμου, μετά την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους του τοπικού Δήμου.

Όπως έγινε γνωστό, θα πρόκειται για πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα επιδιώξει τη σύνθεση δυνάμεων από όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό.

Στόχος είναι η χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής για την ανάδειξη του τουριστικού προφίλ της Σάμου και για την ποιοτική και ποσοτική βελτίωση του τουριστικού ρεύματος, σε μια προσπάθεια για την αναστροφή του αρνητικού τουριστικού προσήμου του νησιού.

Στον D.M.O θα συμμετέχει ένας εκπρόσωπος κάθε φορέα, ενώ το έργο του θα υποστηρίζεται συμβουλευτικά από ομάδα επιστημόνων και τεχνοκρατών του τουρισμού οι οποίοι θα αναλάβουν το έργο εκπόνησης και παρακολούθησης του όλου εγχειρήματος, προκειμένου να γίνονται οι απαιτούμενες προσαρμογές.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Τριανταφύλλου ανέφερε ότι το υπάρχον ΝΠΔΔ Τουριστικό όργανο του Δήμου Σάμου μπορεί να υποστηρίξει άμεσα την προσπάθεια αυτή τόσο χρηματικά (με σχετικό budget), όσο και με την παραχώρηση ειδικού χώρου στέγασης και γραμματειακή υποστήριξη μέσω προγραμματικής σύμβασης.