AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Σεπ 2015

Πρωτιά για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Σάμο και στην Επικράτεια (live)


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κερδίζει για άλλη μια φορά την μονοεδρική περιφέρεια Σάμου, επανεκλέγοντας τον νυν βουλευτή, Δημήτρη Σεβαστάκη, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει και την πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.


Τα παρακάτω αποτελέσματα αφορούν την Εκλογική Περιφέρεια Σάμου (συμπεριλαμβάνει Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα) και την Επικράτεια (πανελλαδικά αποτελέσματα). Στο τέλος παρουσιάζονται και τα αποτελέσματα αποκλειστικά από το νησί της Σάμου (Δήμος Σάμου).


Εκλογική Περιφέρεια Σάμου

Μετά από την καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα (110) τμήματα της Εκλογικής Περιφέρειας Σάμου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό 31,01 %, έναντι 22,48 % της Νέας Δημοκρατίας. Τρίτο κόμμα αναδείχτηκε το Κ.Κ.Ε με ποσοστό 16,14 %.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην Εκλογική Περιφέρεια Σάμου ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, καθώς στις κάλπες προσήλθε μόνο το 48,05 % των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της!

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα στην Εκλογική Περιφέρεια Σάμου:





Επικράτεια

Σε πανελλαδικό επίπεδο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αναδεικνύεται και πάλι σε πρώτο κόμμα, με δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία και τρίτη τη Χρυσή Αυγή.

Με βάση την καταμέτρηση των ψήφων από όλα τα (19.513) εκλογικά τμήματα της χώρας, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έλαβε ποσοστό 35,46 %, έναντι 28,10 % της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιτύχει την αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο, καθώς εξέλεξε 145 βουλευτές.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια:



Τέλος δείτε αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα αποκλειστικά στο νησί της Σάμου (Δήμος Σάμου):