AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Σεπ 2015

Τριάντα στρέμματα δάσους κάηκαν στη Λέκκα

Φωτογραφία αρχείου

Για πυρκαγιά σε δασική έκταση στη περιοχή Άγιος Παντελεήμονας του Δημοτικού Διαμερίσματος Λέκκας Σάμου, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περιοχή λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου, ενημερώθηκε στης 6.10 το απόγευμα της Δευτέρας η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επί τόπου έσπευσαν για την κατάσβεσή της 28 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 13 πυροσβέστες, 30 εθελοντές πυροσβέστες με 15 εθελοντικά οχήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σάμου, καθώς και δύο αεροσκάφη Καναντέρ 215.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 30 στρεμμάτων.

Την όλη επιχείρηση συντόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πύραρχος Φώτιος Δημαρέσης. Συμμετείχε από την πρώτη στιγμή και η 79 ΑΔΤΕ με τον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Μασούρα και προσωπικό της.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ μερίμνησε για την ασφαλή κίνηση όλων των εμπλεκόμενων οχημάτων στον τόπο της πυρκαγιάς, ενώ το Δασαρχείο Καρλοβάσου απέστειλε άμεσα κλιμάκιο δασοφυλάκων.

Καθ' όλη τη διάρκεια συνέδραμαν η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, που εκπροσωπήθηκε μέσω του Γιώργου Στάντζου, και ο Δήμος Σάμου, που, πέρα από τη διοικητική μέριμνα που προσέφερε, εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Καλατζή και τους συντονιστές Ανατολικής Σάμου Γιώργο Μανωλιό και Δυτικής Σάμου Μανώλη Χρήστου.

Για τη φωτιά, τα αίτια εκδήλωσης της οποίας ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου.

Πηγή φωτογραφίας: Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Λέκκας Σάμου