AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Σεπ 2017

Εξώδικο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σοχλείου


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Σάμου απέστειλε εξώδικο προς τον Δήμο Σάμου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και τη διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολείου με αφορμή την μετεγκατάσταση αλλά και τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο αυτό.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στο εξώδικο, "Την Τετάρτη στις 20/09/17 έγινε στο σχολείο μας έκτακτη Γεν. Συνέλευση, με πολύ μεγάλη προσέλευση γονέων και κηδεμόνων και με την παρουσία της νέας διευθύντριας του σχολείου μας κ. Δάφνης Παναγιώτου. Ουσιαστικά τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν δύο:

Α) Η μετεγκατάσταση του σχολείου μας λόγο έργων αναβάθμισης του.
Β) Η φοιτηση παιδιών ... (μεταναστών) ... σε τάξη προπαρασκευής σε αυτό.

Α) Στην αρχή οι γονείς ενημερώθηκαν για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δ.Σ. του συλλόγου μας, αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του γραφείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου και του Δήμου Σαμίων, που είναι ουσιαστικά και οι υπεύθυνοι για την μετεγκατάσταση του Σχολείου μας.
 
Η ουσιαστική ενημέρωση που έχουμε μέχρι και την στιγμή αυτή, είναι ότι το θέμα βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα, ενώ τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στο σχολείο αρχές Νοεμβρίου.
 
Στο θέμα αυτό καυτηριάζουμε αμφότερους τους υπεύθυνους διότι, ενώ είναι ένα τεράστιο έργο αναβάθμισης και για το σχολείο μας και γενικότερα για την παιδεία της πόλης μας και φυσικά όλοι μας είμαστε 100% υπέρ της υλοποίησης του.... εντούτοις δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία και στο έμψυχο δυναμικό του σχολείου για το οποίο θα έπρεπε να είχαν βρει λύση πριν ξεκινήσει το έργο.

Επίσης σε έκκληση βοήθειας προς τον βουλευτή Σάμου Κο Δημήτρη Σεβαστάκη, για σχολικές αίθουσες κοντέινερ, προφορικά από το Δ.Σ. του συλλόγου μας, αλλά και γραπτά από την διεύθ. του Σχολείου μας κ. Δ. Παναγιώτου το μόνο που λάβαμε ήταν ... πλήρη αδιαφορία.
 
Εμείς κάναμε πολλές και ουσιαστικές προτάσεις αλλά ....
 
Ας ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα χαθεί το έργο.

Β) Περί παίδων (μεταναστών). Μετά από έντονη αλλά κόσμια συζήτηση και πολλές απόψεις, καταλήξαμε αφού λάβαμε σοβαρά υπόψη μας τα εξής :
 
1: Δικαίωμα στην εκπαίδευσης έχουν όλα τα παιδιά, άσχετα από το χρώμα τους την εθνικότητα τους ή την θρησκεία τους.
2: Πιστεύοντας ακράδαντα στην ισότητα και την δίκαιη κατανομή βαρών θα δεχτούμε αυτό που μας αναλογεί εφόσον :
Α) Ολοκληρωθούν οι εργασίες ομαλής μετεγκατάστασης μας και ολοκλήρωσης των έργων ανάπλασης του σχολείου μας.
Β) Υπάρχει πλήρης υγειονομικός ιατρικός φάκελος και ιστορικό εμβολιασμών που θα συνοδεύει το κάθε παιδί κατά την εγγραφή του.
Γ) Συμμετέχουν και τα άλλα σχολεία της πόλης μας εξ ίσου και ανάλογα με την δυναμική τους στην απορρόφηση των παιδιών αυτών".