AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Σεπ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Περιήγηση στο Μουσείο Σαμιακού Οίνου!

Φωτογραφίες από τη σελίδα του Νίκου Γεροντούκου στο facebook

Πολυάριθμους επισκέπτες προσέλκυσε και φέτος το Μουσείο Σαμιακού Οίνου που διατηρεί στις εγκαταστάσεις του στο Μαλαγάρι ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ).

Οι αίθουσές του αναμορφώθηκαν πρόσφατα ώστε να αποτελούν ιστορική κοινωνική και οικονομική αποτύπωση της οινικής παράδοσης της Σάμου και του Ενιαίου Συνεταιρισμού.

Ο Νίκος Γεροντούκος ήταν ένας από τους επισκέπτες πους απαθανάτισαν όσα τους εντυπωσίασαν στο μουσείο. Δείτε κι εσείς το άλμπουμ του!






















Λίγα λόγια για το Μουσείο Σαμιακού Οίνου του Ε.Ο.Σ.Σ


Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στεγάζεται σε  ένα κτίριο του 19ου αιώνα το οποίο λειτουργούσε ως βαρελοποιείο. 


Μετατράπηκε σε Μουσείο το 2005 και από τότε φιλοξενεί στοιχεία που προσδιορίζουν το σαμιώτικο κρασί: Από τους αμπελώνες και τις ορεινές αναβαθμίδες, τη χειρωνακτική εργασία, τον τρυγητό και το πατητήρι, την παλαίωση και την οινοποίηση, τα κελάρια, τις συλλεκτικές φιάλες, παλαιές φωτογραφίες και στοιχεία καταγραφής της παραγωγής, σκεύη και εργαλεία βαρελοποιίας, παλαιά μηχανήματα οινοποίησης καθώς και μια σειρά βραβεύσεων και διακρίσεων. 

Περιγράφει μέσω εκθεμάτων όλη την ιστορική και κοινωνικοπολιτιστική διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού. Είναι επισκέψιμο στο κοινό μαζί με οινογευστικές δοκιμές.