AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Σεπ 2017

Κατρακάζος: "Οι ΜΚΟ διαταράσσουν την ομαλή ζωή των κατοίκων της Σάμου"


Για ανεξέλεγκτη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στην πόλη και στα χωριά της Σάμου κάνει λόγο, μέσω Διαδικτύου, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος. Ζητά από την κυβέρνηση να τις απομακρύνει από τα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό, γιατί προκαλούν μεγάλη ζημιά στον τόπο.
 
Πιο αναλυτικά, στη δημόσια αυτή τοποθέτησή του μέσω Facebook, ο κ. Κατρακάζος αναφέρει:
 
"Δυστυχώς για αυτούς που μας κυβερνάνε και έχουν την ευθύνη των αποφάσεων η βούληση της τοπικής κοινωνίας είναι ...ψιλά γράμματα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
 
Ως τοπική κοινωνία 2 χρόνια τώρα σε όλους τους τόνους σε όλα τα επίπεδα διατυπώνουμε την αδιαπραγμάτευτη θέση μας, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα, για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας, αλλά και την κατηγορηματική αντίθεσή μας σε προθέσεις, αλλά και ενέργειες πλέον για μακροχρόνια παραμονή αυτών των ανθρώπων στο νησί μας.
 
Οι ΜΚΟ, που παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, εξακολουθούν να έχουν τον κυρίαρχο λόγο στο πρόβλημα. Από πέρυσι με τα δωμάτια των ξενοδοχείων και τα σπίτια ανέλαβαν από τη μια πλευρά να προσφέρουν "λύση" στους κυβερνόντες για να αντιμετωπίσουν το πάνδημο αίτημα για άμεση αποσυμφόρηση, αλλά βρήκαν και ευκαιρία να "απορροφήσουν" τα πλουσιοπάροχα κονδύλια που τους παρέχονται με το αζημίωτο φυσικά.
 
Έτσι σήμερα επεκτείνουν τη "δραστηριότητά τους" και στα γύρω από την πόλη της Σάμου χωριά και γιατί όχι και σε ολόκληρο το νησί, αδιαφορώντας για τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, διαταράσσοντας την ομαλή ζωή των κατοίκων.
 
Είναι κατανοητή ως ένα βαθμό η ανάγκη όλων αυτών των ανθρώπων, που, για να έχουν ένα πρόσθετο εισόδημα, ενοικιάζουν τα σπίτια τους. Όμως αυτή η ωφέλεια θα είναι μικρή και σύντομη, ενώ η ζημιά στον τόπο μας θα είναι πολύ πιο μεγάλη...
 
Οι ΜΚΟ βρίσκονται εκεί που υπάρχουν μετανάστες για να κάνουν το θεάρεστο έργο τους, εάν λοιπόν με κυβερνητική απόφαση γίνει αποσυμφόρηση, θα χάσουν ...τη δουλειά τους. Και κάτι ακόμη, ο μόνος που μπορεί με νόμο να τις ελέγξει και να τις απομακρύνει είναι η κυβέρνηση..." καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου.