AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Σεπ 2017

Γάλλοι δημοσιογράφοι για την τουριστική προβολή Σάμου, Χίου και Λέσβου


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε σε συνεργασία με την Marketing Greece, ταξίδι εξοικείωσης Γάλλων δημοσιογράφων και στη Σάμο με στόχο να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα των νησιών της Περιφέρειας στη γαλλική αγορά.  

Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκαν ο Vincent Guerrier, αρχισυντάκτης του 6μηνιαίου ταξιδιωτικού περιοδικού City (το οποίο εκτυπώνεται σε 50.000 αντίτυπα και έχει αναγνωσιμότητα 200.000) και η φωτογράφος σύζυγός του Véronique Guerrier Gavelle. Το δημοσιογραφικό ταξίδι κάλυψε τα νησιά Σάμο, Χίο και Λέσβο και είχε διάρκεια από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του ταξιδιού ήταν οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά του κάθε προορισμού (ιστορία, τοπία, παραδόσεις, γαστρονομία, παραλίες, κλπ) και να τα αποτυπώσουν μέσα από ένα 7σέλιδο αφιέρωμα.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στα νησιά, περιηγηθήκαν στα αξιοθέατα και στις παραλίες, ενημερώθηκαν για τις προσφερόμενες τουριστικές δραστηριότητες και απόλαυσαν την τοπική κουζίνα, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας, ο συντονισμός και η συνοδεία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τα Τμήματα Τουρισμού Π.Ε. Σάμου, Π.Ε. Λέσβου και Π.Ε. Χίου. Το σύνολο των μετακινήσεών τους καλύφθηκε από την Marketing Greece ενώ η φιλοξενία (διαμονή, διατροφή, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ξεναγήσεις) καλύφθηκε από ιδίους πόρους της Περιφέρειας και από χορηγίες.