AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Απρ 2019

Με πλοία του πολεμικού ναυτικού αναχώρησαν 494 πρόσφυγες από τη Σάμο!


Μία μεγάλη επιχείρηση για την αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών (hotspot) Σάμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, 494 άτομα που έχουν χαρακτηριστεί ως "ευάλωτη ομάδα", μεταφέρθηκαν στην Αττική, από όπου θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με προορισμό διάφορες δομές φιλοξενίας προσφύγων σε όλη την Ελλάδα.

Από τις επτά το πρωί του Σαββάτου, τα αρματαγωγά πλοία "Ικαρία" και "Λέσβος" έφτασαν στο λιμάνι Μαλαγαρίου Σάμου και σε αυτά άρχισαν να επιβιβάζονται οι αλλοδαποί.

Το αρματαγωγό "Ικαρία" το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι Μαλαγαρίου για να μεταφέρει πρόσφυγες από τη Σάμο στον Πειραιά.
Φωτογραφία: Irene Samorc - Ομάδα "Λιμήν Βαθέος Σάμου" στο facebook


 
Χθες αναχώρησαν από τη Σάμο και έντεκα ασυνόδευτοι ανήλικοι με κατεύθυνση ξενώνες φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Επίσης, την προσεχή Τρίτη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τη Σάμο άλλοι δέκα ασυνόδευτοι ανήλικοι προς την ενδοχώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί είχε μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι στο χώρο του ΚΥΤ Σάμου καταγράφεται υπερπληθώρα ατόμων, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβιώσεως αλλά και η φύλαξή τους να γίνεται με πολλά προβλήματα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, CNN.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com