AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Απρ 2019

BINTEO-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Δημήτρης Βίτσας στη Σάμο για το προσφυγικό!


Ο συντονισμός των απαιτούμενων ενεργειών για τη μετεγκατάσταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών (hotspot) της Σάμου είναι ο κύριος σκοπός της επίσκεψης του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, την Τρίτη στο νησί.

Ο Δημήτρης Βίτσας κατά την πολυήμερη παραμονή του στο νησί θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της υπηρεσίας ασύλου, ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας και του Λιμενικού καθώς και με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να συντονιστεί η μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλει το επόμενο διάστημα το αρμόδιο υπουργείο για την μεταφορά όσο το δυνατών μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών και προσφύγων προς σε άλλες δομές της ηπειρωτικής χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την άφιξή του σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης της Σάμου, δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν στην παραλιακή  την πορεία διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου. Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη διακοπή της πορείας:


Φωτογραφίες από iefimerida.gr:



Φωτογραφίες από τη σελίδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου στο facebook:






Ο Δημήτρης Βίτσας δήλωσε από τη Σάμο στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Δεν ήρθα εδώ ούτε να κάνω δημόσιες σχέσεις, συνάντηση με τις τοπικές αρχές θα κάνω, αλλά ο δικός μας ο στόχος είναι να δούμε πιο συγκεκριμένα, με τις υπηρεσίες, το λιμενικό και την αστυνομία, πως θα γίνει πραγματικότητα αυτό που έχω πει «θέλω μέχρι τις δημοτικές εκλογές τα πράγματα να έχουν τακτοποιηθεί».

Δηλαδή να έχει εκκενωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του ΚΥΤ, αυτό έχει για εμένα μεγάλη σημασία, ώστε να απαλυνθεί το νησί, όπως έχουν απαλυνθεί όλα τα άλλα τα νησιά και μόνο εδώ δεν έχουμε καταφέρει. Συγχρόνως να τελειώνουμε με αυτό το ΚΥΤ και να αρχίσει να λειτουργεί, δεν θα γίνει μέχρι τις δημοτικές εκλογές, να αρχίσει να λειτουργεί το άλλο.

Σημασία έχει ότι θα κλείσει πρώτα αυτό και μετά θα αρχίσει να λειτουργεί το άλλο. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα και αυτό έχει μεγάλη σημασία, μαζί με όλες τις αρχές και θα δείτε ότι έχουν έρθει και ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Έχουν έρθει και από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Υγείας, ανώτατα στελέχη τα οποία θα αναλάβουν την ευθύνη, θα πάρουν όρκο, ώστε αυτό που έχουμε πει και αποφασίσει, να γίνει.

Αύριο που θα πάω στο ΚΥΤ, θα έχω δει τα στοιχεία, σίγουρα κάποιοι θα φύγουν αυτή την εβδομάδα, μακάρι να είναι μεγάλος ο αριθμός».

Ο Δημήτρης Βίτσας στην είσοδο του ξενοδοχείου της πόλης της Σάμου, όπου διαμένει

Δείτε ένα ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την επίσκεψη του υπουργού στη Σάμο!

Στην αρχή του βίντεο η WEB TV της ΕΡΤ προβάλει διαφήμιση λίγων δευτερολέπτων. 
Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο κάντε ανανέωση της σελίδας ή κάντε κλικ εδώ.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com