AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Απρ 2019

Δ. Βίτσας: "Στόχος μας είναι τέλος Μαΐου να μείνουν στο ΚΥΤ Σάμου 600 άνθρωποι"

 
"Στην Κω και τη Λέρο, στα Κέντρα Υποδοχής ο αριθμός των ανθρώπων δεν υπερβαίνει τη δυναμική τους, ωστόσο στη Σάμο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τη Δευτέρα πηγαίνω για μία εβδομάδα εκεί με ομάδα αξιωματικών της αστυνομίας, του λιμενικού, αξιωματούχων της υπηρεσίας Ασύλου και γιατρούς" δηλώνει σε συνέντευξή του ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας. 

Μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ο υπουργός εξηγεί ότι κατεβαίνει στη Σάμο με σκοπό "να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της αποσυμφόρησης και παράλληλα να προχωρήσει η ενοικίαση του χώρου όπου θα δημιουργηθεί το νέο ΚΥΤ, ώστε να αρχίσει να κατασκευάζεται.
 
Στόχος μας είναι να μεταφερθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ευάλωτοι, ώστε στο τέλος Μαΐου, στις δημοτικές εκλογές, να φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης 500-600 άνθρωποι. Αυτούς θα τους μεταφέρουμε από το σημερινό ΚΥΤ στο Βαθύ, το οποίο θα κλείσει, στο νέο ΚΥΤ που δημιουργούμε, το οποίο έχει χωρητικότητα 1.200 ατόμων" αναφέρει ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο ίδιος απαντά και στην ερώτηση: "Οι ξενοφοβικές αντιδράσεις στη Σάμο και στα Βίλλια είχαν την υποστήριξη υποψηφίων δημάρχων της αντιπολίτευσης. Πιστεύετε ότι ορισμένοι επενδύουν στην ξενοφοβία για ψηφοθηρικούς λόγους;" λέγοντας: "Είναι σαφές ότι υπάρχει σχέδιο από ξενοφοβικούς, ρατσιστές και φασίστες, στο οποίο παρασύρονται και άλλοι, όχι πάντα με αγαθότητα. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει κόσμος που είναι σοβαρός, λογικός, οργανωμένος.

Από την πλευρά των δυνάμεων της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, αναπτύσσεται μια ρητορική που επενδύει στην ψήφο των ξενοφοβικών, ενώ παράγει περισσότερα fake news απ' όσα μπορεί να καταναλώσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Έχει να κάνει και με το ήθος, μιλάμε για τις ζωές ανθρώπων, όχι για ψήφους. Στο κάτω κάτω, πολιτική είναι η διαχείριση της πραγματικότητας, δεν είναι ένας συνεχής λόγος και αντίλογος που μοιάζει με στημένο ποδοσφαιρικό αγώνα..." δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βίτσας.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com