AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Απρ 2019

Τι αποφάσισαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων

 
Τρεις προτάσεις κατατέθηκαν στη γενική συνέλευση όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των Σχολείων της Σάμου, το απόγευμα της Κυριακής, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου συζητήθηκαν τα δεδομένα μετά την πολυήμερη αποχή και η περαιτέρω στάση τους. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ακούστηκαν διάφορες προτάσεις από γονείς, όπως για μηνύσεις προς κάθε υπεύθυνο για τα όσα προσβλητικά έχουν ακουστεί για τους γονείς, ενώ ως εναλλακτικό μέσο πίεσης προτάθηκε το κλείσιμο δημόσιων κτηρίων, Περιφερειακής Ενότητας, Δήμου κτλ.
 
Οι βασικές προτάσεις αφορούσαν την εύρεση νομικού γραφείου εκτός Σάμου που θα εκπροσωπεί τους συλλόγους, καθώς προαπαιτούμενο από πολλούς γονείς είναι η νομική εκπροσώπηση και επαφή με τη συντονιστική επιτροπή της πανσαμιακής απεργίας, ώστε να βρεθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσεων, δεδομένου ότι το θέμα αφορά όλη τη Σάμο.
 
Αποφασίστηκε επίσης τη Δευτέρα 8 Απριλίου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους φορείς της Σάμου, υποψηφίους, διευθυντές σχολικών διευθύνσεων, με σκοπό την ενημέρωση από την συντονιστική επιτροπή.
 
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, γονέας διάβασε και παράδωσε στη συντονιστική επιτροπή επιστολή ομάδας γονέων με το όνομα "ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ", που ζητούσε από τους γονείς να υποδεχτούν μαζί με τα παιδιά τους μετανάστες και να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, στη χαρά, το παιχνίδι, τα γράμματα και την ξεγνοιασιά που προφέρει το σχολείο.
 
Να σημειωθεί ότι η αποχή των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος συνεχίζεται μόνο για το ολοήμερο πρόγραμμα. Ενώ όλοι συμφώνησαν ότι η αποχή των παιδιών είναι έσχατη λύση και κανένας γονιός δεν την επιθυμεί, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να αρχίσει ξανά, αν το υπουργείο δε δώσει λύση μέσα στις επόμενες 20 ημέρες, χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει από την αρχή οι γονείς για την αναστολή της αποχής.

Πηγή: era-aegean.gr

Η Συντονιστική Επιτροπή των Γονέων μαθητών και μαθητριών των Σχολείων (1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθέος Σάμου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοκκαρίου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πυθαγορείου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χώρας, Δημοτικού Σχολείου Κοντακείκων, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μυτιληνιών, Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών Βαθέος, 1ου Γυμνασίου Σάμου και 2ου Γυμνασίου Σάμου) εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

"Η γενική άποψη ήταν να μην ξαναγίνουν αποχές μαθητών, άποψη την οποία επικροτεί και η Συντονιστική επιτροπή από την αρχή, και οποιαδήποτε δράση από εδώ και πέρα να έχει να κάνει μόνο με τους γονείς".

Παράλληλα, ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο του διαλόγου που επιθυμεί, έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για συνάντηση τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 18:00 σε αίθουσα του 3ου Δημοτικού Σχολείου, "προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Ευελπιστούμε πως οι αρμόδιοι φορείς θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό" καταλήγει η Συντονιστική Επιτροπή.
 

Δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com