AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Απρ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πρωταθλητής στις καρδιές μας ο Κέρκης Μαραθοκάμπου!

Η ομάδα του Κέρκη με τα μετάλλια της δεύτερης θέσης στην Α2. Φωτογραφία: My Samos Blog

Το εμπόδιο του ΟΦΗ, της πολύ ισχυρής ομάδας από το Ηράκλειο Κρήτης, αποδείχτηκε υψηλότερο "βουνό" για τον Κέρκη Μαραθοκάμπου! Η ομάδα του Αντώνη Παπαδόπουλου το πάλεψε σκληρά, ωστόσο γνώρισε την ήττα στον τελικό του Final Four ανόδου στη Volley League. Δεύτερη σε 29 ομάδες της Α2 η ομάδα της Σάμου, κέρδισε το χειροκρότημα, άφησε υποσχέσεις και για τη νέα χρονιά!
 
Πέμπτη και "φαρμακερή" χρονιά του ΟΦΗ στην Α2 κι αυτή τη φορά ευτύχησε, να περάσει στα "σαλόνια" της Volley League, νικώντας τον ηρωικό Κέρκη με 3-0 σετ: 25-20, 25-19 και 25-15.
 
Στο πρώτο σετ ήταν που ο Κέρκης έχασε μεγάλη ευκαιρία να το πάρει και ίσως τότε το παιχνίδι να εξελισσόταν διαφορετικά. Κόντραρε στα ίσα την κρητική ομάδα, σ' έναν συναρπαστικό αγώνα, που πήγε πόντο-πόντο με διαρκείς εναλλαγές στο προβάδισμα, ως το 20-19. Από κει και μετά ο ΟΦΗ ξέφυγε, πήρε το πρώτο σετ πολύ δύσκολα και τα δύο επόμενα πιο εύκολα, καθώς είχε και πολυφωνία στην επίθεση, και πολύ δυνατό σερβίς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Ζλατιλίδης): Κομητούδης, Αντιφάκος, Μπάσης, Εφραιμίδης, Κολτσιάκης, Τζελάτι / Καρασσαβίδης (λ), Τεφτσής, Καρατζάς

ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ (Παπαδόπουλος): Αλεξίου, Χατζηνικολάου, Αδαμόπουλος, Παπακυριακού, Αγγελής, Γεωργίου / Πολυχρονιάδης (λ), Κνήτης, Κατσακούλας, Περγαμάλης, Κοντοκώστας
 

Την αξία του Κέρκη αναγνώρισε μετά τον αγώνα ο προπονητής των νικητών, Δημήτρης Ζλατιλίδης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι "το παιχνίδι νικήθηκε κόντρα σε έναν άξιο αντίπαλο".
 
Από την πλευρά του ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο προπονητής του ΑΣ Κέρκης, ζήτησε "να εκμεταλλευτεί η Σάμος τη φετινή πορεία". Πιο αναλυτικά, είπε:
 
"Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα και ο ΟΦΗ δικαιολόγησε γιατί ήταν το φαβορί από την αρχή της σεζόν. Μας πίεσαν πολύ στην υποδοχή, εμείς δεν βρίσκαμε απάντηση και ήρθε αυτό το 3-0. Από τον Δεκέμβρη που ανέλαβα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον Κέρκη και οι παίκτες ανταποκρίθηκαν θετικά. Νικήσαμε χθες το δεύτερο φαβορί, τη Ροδίων Άθλησις. Ίσως κουραστήκαμε λίγο παραπάνω, αλλά η ουσία είναι ότι στον τελικό ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος. Μας μένει μία γλυκόπικρη γεύση και μία εξαιρετική προσπάθεια που έχει να κάνει με συνεχόμενες υπερβάσεις. Κάναμε υπέρβαση στη γρήγορη παραμονή, το ίδιο όταν φθάσαμε στο πρώτο κομμάτι των πλέι οφ, με αποκορύφωμα τον ημιτελικό με τη Ρόδο. Η Σάμος και η διοίκηση της ομάδας πρέπει να εκμεταλλευτούν τη φετινή σεζόν. Ο σύλλογος ήταν 100% μέσα στις εξαγγελίες του και η γενική προσπάθειά του ήταν κάθε μέρα και πιο οργανωμένη. Υπάρχει δυναμική, το θέμα είναι να υπάρξει και η θέληση, να έρθει περισσότερος κόσμος και να δώσει χρόνο σε αυτό το οικοδόμημα, το οποίο πρέπει να στηριχτεί από τη βάση του. Πιστεύω στη Σάμο, αν το αποφασίσει και η διοίκηση θα είναι από τις ομάδες που θα μας απασχολήσουν πολύ τα επόμενα χρόνια".
 

Όπως και να'χει, η ομάδα της Σάμου, που το Σάββατο είχε κερδίσει τη Ροδίων Άθλησις με 3-1 στον ημιτελικό, ξεπέρασε φέτος τον εαυτό της.
 
Από εκεί που πέρυσι γλίτωσε στο παραπέντε τον υποβιβασμό από την Α2, φέτος στην ίδια κατηγορία τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πρώτη και στα παιχνίδια πριν τα μπαράζ, κέρδισε και τον έναν από τους δύο τελικούς, απέναντι σε μια ομάδα-μεγαλύτερη πόλη με χορηγούς που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και την ανεβάζουν επίπεδο, από σήμερα και αγωνιστική κατηγορία.
 
Οι παίκτες του Κέρκη απέσπασαν και απόψε το χειροκρότημα των Σαμίων της Αττικής, που ξανά έδωσαν παλμό στην κερκίδα, με συνθήματα, πανό έως και κόρνες!
 
Ισχυρή παρουσία στην εξέδρα είχε και η ομάδα της Κρήτης, που έφερε κόσμο και από το νησί για να τη στηρίξει.

Ήταν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα μεταξύ των φίλων των δύο ομάδων, που έγινε ακόμα πιο ξεχωριστή πριν την έναρξη του αγώνα και στα τάιμ άουτ, καθώς ο dj του γηπέδου έπαιζε στη διαπασών στα ηχεία από ξένα τραγούδια μέχρι και γνωστά λαϊκά! Πολλές ήταν οι γυναικείες παρουσίες, αλλά και τα μικρά παιδιά στο γήπεδο, όπου έδωσαν το παρών και διεθνείς αθλητές από τη Volley Leageue (Ανδρεάδης κλπ).

Πολλά μπράβο στον Κέρκη Μαραθοκάμπου Σάμου, σε παίκτες, τεχνικό team και διοίκηση!

Δείτε εικόνες από τον τελικό, όπως τις ανέβασε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης!




 


 

Δείτε και την απονομή στον νικητή ΟΦΗ (φωτογραφίες volleyball.gr):
 

 
Ιδού και η απονομή στους παίκτες του Κέρκη Μαραθοκάμπου (φωτογραφίες: My Samos Blog):
 



 













   

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com