AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Δεκ 2012

Το βιβλίο "Σάμος: Τα αρχαιολογικά μουσεία", έκδοση του Ιδρύματος Λάτση

Το βιβλίο Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία
Πατήστε την εικόνα για να το διαβάσετε.




Η τελευταία προσθήκη στη σειρά ο «Κύκλος των Μουσείων», που χρηματοδοτούν και επιμελούνται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ο όμιλος Eurobank, επισκέπτεται φέτος το νησί της Σάμου και παρουσιάζει τους θησαυρούς που στεγάζουν τα 2 αρχαιολογικά μουσεία, στο Βαθύ και το Πυθαγόρειο.

Η έκδοση «Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία» παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Παλλάς Αθηνά, έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Στις σελίδες του τόμου ζωντανεύουν, με κάθε λεπτομέρεια, τα μοναδικά ευρήματα από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, ενώ ο αναγνώστης μπορεί να βρει στοιχεία για την αρχαία ιστορία του τόπου και να αντιληφθεί το μέγεθος του πολιτισμού που αναπτύχθηκε.


Κατά την εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ ακολούθησαν ομιλίες από την κ. Μαριάννα Ι. Λάτση, τον κ. Νικόλαο Νανόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank και τους δύο συγγραφείς του βιβλίου, κ. Κωνσταντίνο Τσάκο, Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων, και κ. Μαρία Βιγλάκη-Σοφιανού, Αρχαιολόγο, Αναπληρώτρια Προϊσταμένου της ΚΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Διαβάστε την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά ή στα αγγλικά.