AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Δεκ 2012

Αναφορά Καλογερή προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την Ε.Ο.Σ.Σ.


Στη Βουλή φέρνει το θέμα της ΕΟΣΣ η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγνή Καλογερή. Κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί στον χώρο των αμπελουργών της Σάμου με τις αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με την ΕΟΣΣ.


Στην αναφορά της, η κ. Καλογερή, μεταφέρει, όπως λέει, την ανησυχία των αμπελουργών της Σάμου και μιλά για «τραγέλαφο» που επικρατεί στον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και «καθρεφτίζει την πολιτική πρακτική της τρικομματικής κυβέρνησης».

Κάνει λόγο για δύο «εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με το ίδιο θέμα, τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, την ίδια ημερομηνία, που δημοσιεύθηκαν στο site diavgeia.gov.gr με διαφορά λίγων ωρών, κείμενα που αφορούν καίρια την τύχη 3.000 αμπελοπαραγωγών της Σάμου».

«Είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν φλέγοντα ζητήματα με την πρέπουσα νομιμότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η παραμονή τους στην εξουσία κάνει κακό στον τόπο», σημειώνει η βουλευτής. 

*Στο μεταξύ, η κ. Καλογερή κατέθεσε στη Βουλή και ερώτηση για τις κατ' επανάληψη πλημμύρες στην παραλιακή της Σάμου. Απευθυνόμενη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μιλά για «απαράδεκτο και χρονίζον πρόβλημα» της παραλιακής λεωφόρου Θεμιστοκλή Σοφούλη και επισημαίνει τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες δεν έδωσαν λύση και έφεραν σε δυσμενή θέση την υγεία, τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις της πόλης καθώς και τις περιουσίες των κατοίκων της Σάμου.