AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Αυγ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το γλέντι με τους Γιαμαίους στο Πυθαγόρειο!

Φωτογραφίες: My Samos Blog

Μεγάλη επιτυχία είχε το γλέντι της Κυριακής στον Ταρσανά του Πυθαγορείου, το οποίο οργανώθηκε για τη οικονομική στήριξη του Ιερού Ναού μεταμορφώσεως του Σωτήρος. 

Πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί ξένοι τουρίστες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους παραδοσιακούς χορούς από τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη που χόρεψε το συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου "Ο Λυκούργος", αλλά και να χορέψουν στη συνέχεια και οι ίδιοι, υπό τους ήχους του συγκροτήματος των Αδερφών Γιαμαίων.
















Ξεχώρισαν ο μικρός χορευτής του "Λυκούργου", ο π. Βασίλειος Γιαμαίος με το λαούτο του και ο π. Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης, εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο, ο οποίος και διοργάνωσε τη βραδιά, κάτι το οποίο κάνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο μικρός χορευτής του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου "Ο Λυκούργος" ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με τις χορευτικές του φιγούρες!
Η ορχήστρα των Γιαμαίων, με τον π. Βασίλειο Γιαμαίο να παίζει το λαούτο.
Δεξιά χορεύει ο π. Μανώλης Ζαχαριουδάκης, εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο, ο οποίος και διοργάνωσε τη βραδιά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ.κ. Ευσέβιος.



Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις εδεσμάτων (σουβλάκια, τηγανίτες, λουκουμάδες κ.ά) θα συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση της ανακαίνισης του ναού της Μεταμορφώσεως.

 








Φωτογραφίες: My Samos Blog