AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Αυγ 2014

Νέα βλάβη του "European Express" - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Καλογερή


Για πολλοστή φορά, επιβάτες του πλοίου "European Express" υπέστησαν χθες πολύωρη καθυστέρηση στο ταξίδι τους από το Βαθύ Σάμου προς τον Πειραιά. Μετά από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις των πλοίων της NEL Lines που "εξυπηρετούν" τα νησιά του Νομού Σάμου, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αγνή Καλογερή ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σάμου.

Κατά τη διαδικασία απόπλου του πλοίου από το λιμάνι των Φούρνων προς Άγιο Κήρυκο Ικαρίας - Εύδηλο Ικαρίας - Σύρο - Πειραιά, διαπιστώθηκε θραύση αριστερού συρματόσχοινου του πρυμναίου καταπέλτη.

Από τη Λιμενική Αρχή Φούρνων απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης του συστήματος καταπέλτη καθώς και προσκόμισης βεβαίωσης του Πλοιάρχου και Α' Μηχανικού, επετράπη μεμονωμένος πλους.

Στη συνέχεια, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν προσέγγισε το λιμένα Αγίου Κηρύκου, συνεχίζοντας το δρομολόγιο του προς Εύδηλο - Σύρο - Πειραιά, ενώ οι επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση στο λιμένα Αγίου Κηρύκου, προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρίας στον προορισμό τους από το λιμένα Ευδήλου.

Το πλοίο κατέπλευσε στον Πειραιά στις 11:30 το πρωί αντί της προγραμματισμένης 07:10 με 906 επιβάτες, 147 Ι.Χ, 19 φορτηγά και 68 δίκυκλα, ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του μέχρι επιθεώρησής του.

Υπενθυμίζεται ότι το European Express υπέστη και άλλη μια φορά το φετινό καλοκαίρι βλάβη στον καταπέλτη του.

Η βουλευτής Σάμου Αγνή Καλογερή αναφέρει στην αίτηση εισαγγελικής παρέμβασης την οποία κατέθεσε 11 περιστατικά μεγάλων καθυστερήσεων των πλοίων "European Express", "Θεόφιλος" και "Μυτιλήνη" μέσα σε λιγότερους από δύο μήνες.

Δείτε τι ζητά από την Εισαγγελία Σάμου αίτηση εισαγγελικής παρέμβασης: