AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Αυγ 2014

Ατέλειωτα κύματα λαθρομεταναστών


Τρία περιστατικά συλλήψεων παράνομων μεταναστών συνέβησαν στη Σάμο μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες...

Σχεδόν 100 άτομα προσπάθησαν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα μέσω της Σάμου σε αυτά τα περιστατικά.

Όσον αφορά το πρώτο από αυτά, στον εντοπισμό και τη διάσωση 47 παράνομων μεταναστών προέβησαν το πρωί της Κυριακής στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή  του ακρωτηρίου "Πράσσο".

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης, δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής μετέβησαν στην παραπάνω περιοχή, όπου εντόπισαν φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα των πλωτών περιπολικών κατέστρεψαν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν και έπεσαν στην θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 47 παράνομων μεταναστών.

Οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν στο Λιμένα Βαθέος Σάμου, όπου και συνελήφθησαν από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το  Λιμεναρχείο Σάμου.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 11 παράνομων μεταναστών προέβησαν επίσης το πρωί της Δευτέρας στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Ειδικότερα, κατόπιν ενημέρωσης, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής κατέπλευσε στην ανωτέρω περιοχή, όπου εντόπισε μηχανοκίνητη λέμβο να βυθίζεται λόγω εισροής υδάτων, ενώ άμεσα το πλήρωμα προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 11 παράνομων μεταναστών.

Οι παραπάνω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Λιμένα Βαθέος Σάμου, όπου και συνελήφθησαν από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.



Άλλοι 41 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Σάμου από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή, φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του πλωτού περιπολικού, κατέστρεψαν τη λέμβο και έπεσαν στη θάλασσα. Άμεσα το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε με ασφάλεια τους εν λόγω μετανάστες και τους μετέφερε στο Λιμένα Βαθέως Σάμου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση κια σε αυτή την περίπτωση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.