AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Αυγ 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Η Σαμιώτισσα δημιουργός της "Wikipedia της τέχνης"!


Την Φωτεινή Βαλεοντή, την νεαρή Σαμιώτισσα δημιουργό της διαδικτυακής εφαρμογής "USEUM", παρουσίασε η εκπομπή "Τώρα" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η 26χρονη επιστήμονας πληροφορικής, συνδυάζοντας την τέχνη με την τεχνολογία, εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτή την πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή για την τέχνη, τη "Wikipedia της τέχνης", όπως τη χαρακτηρίζει.

Δείτε το βίντεο από την πρόσφατη παρουσίαση της Φωτεινής Βαλεοντή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:


Δείτε περισσότερα για τη διαδικτυακή εφαρμογή USEUM.

Λίγα λόγια για τη Φωτεινή Βαλεοντή (πηγή: Ελευθεροτυπία)

Η 26χρονη Φωτεινή Βαλεοντή είναι κόρη εκπαιδευτικών από το Καρλόβασι, αποφοίτησε από δημόσιο σχολείο στη Σάμο και σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Παράλληλα με τις σπουδές της δούλεψε αφιλοκερδώς στη Microsoft ως student partner. "Θα το πρότεινα σε όλους τους φοιτητές του κλάδου μου, γιατί είναι ένας τρόπος για να εξοικειώνεται κανείς με τις παρουσιάσεις, με τη διοργάνωση σεμιναρίων, εκδηλώσεων κ.ά.". Το 2009 έφυγε στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό στα Νέα Μέσα στο Πανεπιστήμιο Ravensbourne, το οποίο ολοκλήρωσε με άριστα.

Σε λίγα χρόνια αναμένεται να ολοκληρώσει το part-time διδακτορικό της με θέμα "Augmented Reality for Cultural Heritage" ("Εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για την πολιτιστική κληρονομιά"). Το Augmented Reality βρίσκει εφαρμογή στο USEUM μέσω της εφαρμογής για smartphones, η οποία επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να τοποθετούν ψηφιακά οποιοδήποτε έργο από το USEUM θέλουν στο φυσικό περιβάλλον γύρω τους.