AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Αυγ 2014

Προβλήματα στο δρομολόγιο του "European Express"


Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην θαλάσσια περιοχή της Ικαρίας και των Φούρνων προκάλεσαν προβλήματα στο δρομολόγιο του πλοίου "European Express" το πρωί του Σαββάτου.

Πιο αναλυτικά, το πρωί του Σαββάτου η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του "European Express", το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά – Σύρο - Εύδηλο Ικαρίας - Άγιο Κήρυκο Ικαρίας – Φούρνους - Καρλόβασι Σάμου – Βαθύ Σάμου, ότι δε θα προσεγγίσει το λιμένα Αγίου Κήρυκου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνεχίζει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης.

Πάνω στο πλοίο επέβαιναν προς αποβίβαση 24 επιβάτες, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και ένα φορτηγό που αποβιβάστηκαν στο λιμένα Ευδήλου μετά από έγκαιρη ενημέρωσή τους από τον Πλοίαρχο. Στο λιμένα Αγίου Κήρυκου σύμφωνα με τον υπεύθυνο πράκτορα, ανέμεναν προς επιβίβαση 34 επιβάτες, τρία Ι.Χ αυτοκίνητα, τέσσερα φορτηγά και πέντε δίκυκλα, τα οποία θα εξυπηρετούνταν με άλλο πλοίο της γραμμής.

Η Λιμενική Αρχή Φούρνων ενημερώθηκε στη συνέχεια από τον πλοίαρχο του "European Express" ότι το πλοίο δεν μπορεί να προσεγγίσει ούτε τον λιμένα Φούρνων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον λιμένα του Καρλοβάσου Σάμου.

Επί του πλοίου επέβαιναν προς αποβίβαση 55 επιβάτες, τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και πέντε δίκυκλα, ενώ στο λιμένα των Φούρνων, σύμφωνα με ενημέρωση από τον υπεύθυνο πράκτορα, ανέμεναν προς επιβίβαση 56 επιβάτες, τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και δύο δίκυκλα.

Κατόπιν σχετικής έγκρισης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, οι ανωτέρω επιβάτες εξυπηρετήθηκαν με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου "Παναγία Θεοτόκος" από τους Φούρνους προς το Καρλόβασι Σάμου.