AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Αυγ 2014

Συλλήψεις στο αεροδρόμιο Σάμου


Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Σάμου, μετά από μεθοδευμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ένας 44χρονος υπήκοος Ερυθραίας

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από τη χώρα τριών αλλοδαπών μεταναστών.

Με την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν επίσης οι τρεις προαναφερόμενοι αλλοδαποί (δύο υπήκοοι Συρίας και μία υπήκοος Αιθιοπίας), ηλικίας 34, 37 και 28 ετών, αντίστοιχα, για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 44χρονος τρεις μέρες πριν είχε αφιχθεί ακτοπλοϊκώς στη Σάμο από τον Πειραιά, μαζί με τους τρεις αλλοδαπούς μετανάστες, τους οποίους, αφού εφοδίασε με κάρτες επιβίβασης για αεροπορική πτήση με προορισμό τη Ζυρίχη της Ελβετίας, ακολούθως τους συνόδευσε στο αεροδρόμιο της Σάμου, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.