AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιουλ 2013

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι Μυτιληνιοί σέρνουν τους χορούς!


Παραδοσιακούς χορούς στους Φούρνους και το Κοκκάρι παρουσίασε το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου την εβδομάδα που πέρασε.

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου ταξίδεψε μέχρι τους όμορφους Φούρνους και συμμετείχε στη "γιορτή του μελιού", που διοργανώθηκε με  μεγάλη επιτυχία στο γειτονικό νησί. Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών εκπροσώπησε τη Σάμο στο χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων από το Νομό μας, μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας και το Χορευτικό των Φούρνων. 










Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δρώμενα αφιερωμένα στο μέλι, καθώς και τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν οι τρεις χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Τα χορευτικά συγκροτήματα από τη Σάμο και την Ικαρία απόλαυσαν την υπέροχη φιλοξενία των Φούρνων και έφυγαν από το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Χορούς από τη Σάμο παρουσίασε επίσης το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών και στο παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα που διοργανώθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου στο Κοκκάρι. 









Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου δίνει το δυναμικό "παρών" στα πολιτιστικά δρώμενα, τόσο εντός, όσο και εκτός Σάμου και συνεχίζει το έργο του με πίστη και αγάπη στην ελληνική παράδοση.

Πηγή: Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου