AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιουλ 2013

Καλά τα νέα-σε ύφεση η φωτιά στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Αποδίδουν καρπούς, όπως φαίνεται, οι ολονύκτιες προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που έσπευσαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Ακρωτήρι της Ζωοδόχου Πηγής, στο βορειοανατολικό άκρο της Σάμου. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, η φωτιά είναι ήδη από τη νύχτα σε ύφεση.


Στο νησί βρίσκεται ως επικεφαλής των δυνάμεων ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου.

Μιλώντας στο MY SAMOS BLOG, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι από νωρίς το πρωί δεν υπάρχει εστία φωτιάς ή φλόγα στην περιοχή. «Πάμε πάρα πολύ καλά, με την καθοριστική συνδρομή και των εθελοντών, που μαζί με τους πυροσβέστες δούλεψαν όλη νύχτα. Ευτυχώς, αποτρέψαμε την επέκτασή της πυρκαγιάς προς το μοναστήρι και τη σταματήσαμε ένα χιλιόμετρο από αυτό, στο εκκλησάκι. Κάηκαν μόνο πουρνάρια…», είπε ο Υπαρχηγός.

Από νωρίς το πρωί πετά πάνω από την πληγείσα περιοχή ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος, ενώ στο σημείο παραμένουν τώρα 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 36 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 20 άτομα των ΟΤΑ και 60 εθελοντές.