AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιουλ 2013

Η Μητρόπολη Σάμου ευχαριστεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς


Η Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών ευχαρίστησε δημόσια όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον χώρο του Ακρωτηρίου της  Μονής Ζωοδόχου Πηγής.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

"Εν απείρω δοξολογία προς τον άγιον Τριαδικόν Θεόν και εν ευγνωμοσύνη βαθεία προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Προστάτιν και Έφορον της Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσέβιος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει διά μία εισέτι φοράν και διά του παρόντος όλους όσους με αυτοθυσία και ζήλο συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στον χώρο του Ακρωτηρίου όπισθεν της Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής το μεσημέρι της Κυριακής 21ης Ιουλίου 2013, οι οποίοι με κάθε τρόπο συμπαραστάθηκαν στον νικηφόρο αγώνα εναντίον του πύρινου μετώπου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου και στους Εθελοντές Σάμου, που κατέφθασαν άμεσα από όλα τα Εθελοντικά Κλιμάκια του Νησιού, στην Ομάδα Διάσωσης Σάμου, στα επίλεκτα στελέχη της Ε.Μ.Α.Κ, που ήρθαν από την Αθήνα με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος , όπως και τις πολιτικές Αρχές, που παρέστησαν διά του κ. Αντιπεριφερειάρχη, της κ. Βουλευτού και του Δημάρχου Σάμου, τον Στρατό, την Αστυνομία και όλους τους απλούς εθελοντές, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο μέτωπο της πυρκαιάς και με ανδρεία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συντάχθηκαν στο πλευρό των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Με την χάρη του Θεού και την ευλογία της Παναγίας μας, αμέσως μόλις τελέσθηκε η Παράκληση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου όλοι, ο Σεβασμιότατος, οι Ιερείς, οι Μοναχές και πολλοί εκ των πυροσβεστών και εθελοντών ένωσαν τις Προσευχές τους, τότε κατέπαυσε η δύναμη του ανέμου, ώστε σε συνδυασμό με την άριστη οργάνωση και την ευγενή άμιλλα και συνεργασία όλων να επιτευχθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Είθε ο Θεός με τις πρεσβείες της Παναγίας μας να χαρίζει σε όλους την χάρη και την ευλογία Του πολλαπλάσια της προσφοράς τους και να μην επιτρέψει ζήσουμε ξανά την αγωνία της πυρκαγιάς στην Σάμο και στα άλλα Νησιά μας
".