AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουλ 2015

Εκπτώσεις στα εισιτήρια εν όψει δημοψηφίσματος


Ειδική έκπτωση στους εκλογικούς αντιπροσώπους που θα ταξιδέψουν προς και από τη Σάμο και τα άλλα νησιά για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία αποδέχτηκαν να χορηγήσουν οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, αλλά και η Aegean. Έκπτωση και για τους εκλογείς ανακοίνωσε η Hellenic Seaways.

Το ύψος της έκπτωσης καθορίστηκε από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, μετά από πρόσκληση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα προς τις Ενώσεις των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, με βάση τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση.

Μεταξύ των εταιρειών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτή είναι και οι Hellenic Seaways (HSW), Blue Star Ferries και Dοdekanisos Seaways, που εξυπηρετούν και τη Σάμο.

Πιο αναλυτικά,

-Η Hellenic Seaways ανακοίνωσε ότι παρέχει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις των εκλογέων και 25% για αυτές των δικαστικών αντιπροσώπων με τα πλοία της εταιρείας της.

Οι εκπτώσεις ισχύουν για τα δρομολόγια που θα εκτελούνται από την Παρασκευή 3/7 έως και την Τετάρτη 8/7. Η χορηγούμενη έκπτωση ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τις ημερομηνίες αυτές, ενώ τα εκπτωτικά εισιτήρια δεν τροποποιούνται ούτε ακυρώνονται.

Προϋπόθεση για την παροχή της έκπτωσης είναι η προσκόμιση από τους εκλογείς των αποδεικτικών στοιχείων για το εκλογικό διαμέρισμα του δήμου που ψηφίζουν, όπως προκύπτουν από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τα εισιτήρια θα εκδίδονται από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά Άστιγγος 6, πλατεία Καραϊσκάκη, καθώς και από τα κεντρικά πρακτορεία.

-Με τη σειρά της η Dοdekanisos Seaways παρέχει έκπτωση 30% στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

-Η Blue Star Ferries παρέχει -40% για τα εισιτήρια επιστροφής, Κυριακή και Δευτέρα. Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι η έκπτωση αυτή δεν αφορά εν προκειμένω τη Σάμο, δεδομένου ότι το "Blue Star 1" ταξιδεύει στη γραμμή της Σάμου Τρίτη και Τετάρτη.

Η Aegean

Από την πλευρά της η αεροπορική εταιρεία Aegean προσφέρει ειδικό ναύλο 50 ευρώ ανά διαδρομή (συν τους φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για τη Σάμο και όλο το υπόλοιπο εσωτερικό δίκτυό της, για τις μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων κατά το προσεχές δημοψήφισμα.