AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαρ 2016

Η Σάμος στο forum θαλάσσιου τουρισμού και επενδύσεων Ελλάδας - Τουρκίας


Σε forum στη Σμύρνη για τον θαλάσσιο τουρισμό και τις επενδύσεις Ελλάδας – Τουρκίας συμμετείχαν τη Δευτέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Ελισαίος Μαυρατζώτης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Σάμου.

Το forum οργάνωσε το Ελληνικό Προξενείο και το Ναυτικό Επιμελητήριο Σμύρνης και σε αυτό συμμετείχε μεγάλος αριθμός Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης  και πλήθος εκπροσώπων όλων των  επαγγελματικών φορέων και επιχειρήσεων του θαλάσσιου τουρισμού των δύο χωρών. 
Έγινε αναλυτική ανταλλαγή απόψεων και εξαγωγή κοινών συμπερασμάτων σε ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση τουριστικών λιμένων και μαρίνων, τη διαχείριση ακτοπλοϊκών γραμμών, αλλά και ζητημάτων που αφορούν στη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. Επίσης, έγινε συζήτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τα τουρκικά παράλια και αποφασίστηκαν δράσεις για τη δημιουργία νέων ακτοπλοϊκών συνδέσεων. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Ελισαίος Μαυρατζώτης, "καταθέσαμε τις προτάσεις, τις εμπειρίες και τις μελλοντικές φιλοδοξίες μας. Ακούσαμε, μάθαμε και γινόμασταν κάθε μέρα και καλύτεροι.

Όσον αφορά τα αιτήματα, ζητήσαμε από τον πρόεδρο της "EGE PORT", που εδρεύει στο Κουσάντασι, την μείωση του τέλους επιβατών για τις εθνικότητες των Τούρκων και των Ελλήνων, ως ένδειξη ενότητας, φιλίας και ανταγωνιστικότητας σε μια δύσκολη τουριστικά χρόνια για την Τουρκία
".
Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσαν στις σελίδες τους στο facebook ο Νίκος Κατρακάζος και ο Ελισαίος Μαυρατζώτης από το forum: