AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαρ 2016

Νέος διοικητής στην 79 Α.Δ.Τ.Ε στη Σάμο

Δεξιά ο απερχόμενος διοικητής της 79 Α.Δ.Τ.Ε, Κωνσταντίνος Μασούρας και αριστερά ο νέος διοικητής, Δημοσθένης Βιτετζάκης. Πηγή φωτογραφίας: era-aegean.gr

Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της 79 Α.Δ.Τ.Ε (Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο στρατόπεδο "Ταγματάρχη Πεζικού Αιμίλιου Πούλμαν" στο Μαλαγάρι της Σάμου. 

Ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μασούρας, πρώην ταξίαρχος, ο οποίος προήχθη σε υποστράτηγο και αποχωρεί από το νησί παρέδωσε στον νέο ταξίαρχο, Δημοσθένη Βιτετζάκη.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα με την παρουσία όλων των τοπικών αρχών να δίνουν ευχές στον απελθόντα διοικητή για καλή τύχη στο νέο του πόστο και συμβολικά δώρα για να θυμάται το πέρασμά του από την Σάμο. 

Στον νέο διοικητή ευχήθηκαν καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα και του υποσχέθηκαν ότι θα είναι αρωγοί στο δύσκολο έργο του.

Πηγή: era-aegean.gr


Σύντομο βιογραφικό του νέου διοικητή, Δημοσθένη Βιτετζάκη


Ο Ταξίαρχος Δημοσθένης Βιτετζάκης γεννήθηκε το 1963 στα Χανιά Κρήτης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα.

Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1981 από την οποία αποφοίτησε το 1985 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Πυροβολικού.

Είναι απόφοιτος όλων των σχολείων του Όπλου του που προβλέπονται κατά βαθμό, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε σε Μονάδες Πυροβολικού, ΔΠΒ Σχηματισμών, ΣΣΕ, ΣΠΒ και σε γενικές θέσεις στο ΓΕΣ, την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και την ΑΣΔΕΝ.

Υπηρέτησε ως Διοικητής σε Μονάδες Πυροβολικού 2 φορές και ως Διοικητής ΔΠΒ/Μείζονος Σχηματισμού.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Είναι έγγαμος με 1 παιδί.