AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαρ 2016

Τίμησαν την Κατίνα Αρβανίτη για την προσφορά της

Από τα δεξιά προς τα αριστερά οι κ.κ. Αρβανίτη, Συρρή, Καλογήρου και Δήμου.

Τέσσερις εθελόντριες των νησιών του Αιγαίου τιμήθηκαν στην Αθήνα για την προσφορά τους προς τους πρόσφυγες. Ανάμεσά τους και η Κατίνα Αρβανίτη από τη Σάμο.

Τους απονεμήθηκε το "Βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου", σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α στην Αθήνα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η Κατίνα Αρβανίτη η οποία έχει πολύχρονη δράση κοινωνικής στήριξης στη Σάμο, η Ευστρατία Δήμου από τη Λέσβο, χήρα του Παπά Στρατή,  η οποία εργάζεται για τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Καλλονή με σκοπό την ανακούφιση οικογενειών, η Ευτυχία Συρρή που δραστηριοποιείται στη Χίο ως συντονίστρια της ΜΚΟ "ΜΕΤΑδραση" και η Νίνα Γεωργιάδου, η οποία μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Πρόοδος" ενισχύει υλικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Κάλυμνο.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, μετέφερε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τονίζοντας την καθοριστική συμβολή  των γυναικών που εθελοντικά έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να συνδράμουν στη διαχείριση αυτού του μεγάλου και μη προβλέψιμου ζητήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Περιφερειάρχης στην ανάγκη κοινής δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού και αναφέρθηκε στην πρόσφατη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

"Το έργο των γυναικών που σήμερα αναγνωρίζουμε αποτελεί οδηγό και παράδειγμα. Βραβεύουμε τους ανθρώπους και την πράξη. Η αναγνώριση στο συνολικό έργο που γίνεται συμβολικά στο πρόσωπο των τεσσάρων αυτών γυναικών από τη Λέσβο, τη Χίο,  τη Σάμο και την Κάλυμνο, είναι μια ηθική πράξη. Πάντα οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και εμείς σήμερα αναγνωρίζουμε τον ρόλο τους" είπε η Περιφερειάρχης.