AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαρ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στους Μυτιληνιούς!

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα της Τοπικής Κοινότητας Μυτιληνιών Σάμου στο Facebook

Στα πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, η οποία γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Σάμου και τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στους πρόποδες του Ραμπαηδόνη, με δενδρύλλια τραχείας πεύκης.

Όσοι συμμετείχαν στη δενδροφύτευση επισκέφτηκαν στη συνέχεια το Θεοποίητο Γεφύρι, καθώς και την λιμνοδεξαμενή, η οποία πάρα τις λίγες βροχές που έπεσαν τον χειμώνα, χάρις στην καθημερινή επίβλεψη από τον πρόεδρο της κοινότητας, έχει γεμίσει και τώρα πλέον το πλεονάζων νερό διοχετεύεται στο ρέμα του Γιάννου.

Δείτε φωτογραφίες από την δράση της δενδροφύτευσης και τον περίπατο που ακολούθησε!













Τι γιορτάζουμε κατά την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Η 21 Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.