AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαρ 2016

Προσφυγικό: "Ξέχασαν τις υποσχέσεις για αντισταθμιστικά οφέλη στη Σάμο"

Φωτογραφία αρχείου του My Samos Blog

Ανάστατη είναι ή τοπική κοινωνία της Σάμου με την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αναθέσει ύστερα από διαγωνισμό σε εταιρείες εκτός νησιών την σίτιση των μεταναστών στα hotspots.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη έγινε διαγωνισμός από το Γ.Ε.ΕΘ.Α και σύμφωνα με πληροφορίες χωρίς οι ντόπιες επιχειρήσεις να προλάβουν να ενημερωθούν και να προετοιμάσουν τις προσφορές τους. Ωστόσο ακόμη και αν υπέβαλλαν τις προτάσεις τους δηλώνουν ότι θα ήταν εκτός αφού η προκήρυξη έκανε λόγο για κατεψυγμένα προϊόντα τα οποία έχουν μόνο 10 εταιρείες σε όλη τη χώρα.

Την σίτιση ανέλαβαν ως κοινοπραξία δύο εταιρείες, η "Pot and Pan" και η "Piertis", οι οποίες θα στέλνουν τα φαγητά και αυτά θα ζεσταίνονται στην Σάμο.

Η εργολαβία αφορά την σίτιση δύο χιλιάδων μεταναστών ημερησίως.

Η είδηση προκάλεσε απογοήτευση στις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις του νησιού, οι οποίες περίμεναν ότι θα τηρούνταν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους φορείς της Σάμου για αντισταθμιστικά οφέλη λόγω του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος.

Το Επιμελητήριο Σάμου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αντιδράσει στην απόφαση αυτή και την επόμενη Τετάρτη θα συναντηθεί στην Χίο - κατά πάσα πιθανότητα - με τα προεδρεία και των άλλων επιμελητηρίων του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να συντονίσουν από κοινού τις ενέργειές τους για να γίνουν πραγματικότητα τα όσα υποσχέθηκαν στις τοπικές κοινωνίες πριν την δημιουργία των hotspot.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια διαδικασία τηρήθηκε και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Πηγή: ERA-Aegean.gr