AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαρ 2016

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

 

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου), η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας μέρας κατά του Ρατσισμού, της απάνθρωπης θεωρίας που διαχωρίζει τους ανθρώπους με φυλετικά, θρησκευτικά, μορφολογικά και σεξουαλικά χαρακτηριστικά και σπέρνει το μίσος και το φόβο, η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν κατατρεγμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη χώρα μας και στο νησί μας.


Απευθύνει συναγωνιστικό χαιρετισμό στις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος και σε κάθε συμπατριώτη μας που εκφράζουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να ανακουφίσουν τον πόνο και την αγωνία των προσφύγων και των μεταναστών στην προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί κάθε Σαμιώτη και Σαμιώτισσα , τους νέους και τις νέες του νησιού μας, να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτούς που επιδίδονται υπόγεια και θρασύδειλα σε μια μισαλλόδοξη φαιά προπαγάνδα για "τέρατα και σημεία" που πρόκειται να συμβούν από την παρουσία των προσφύγων. Πρόκειται για έντεχνη και ύπουλη διασπορά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, που απεργάζονται σκοτεινοί κύκλοι φασιστικών και εγκληματικών οργανώσεων οι οποίοι θέλουν να κρύψουν τους πραγματικούς ενόχους του προσφυγικού δράματος.
Την προσφυγιά την προκαλούν οι πόλεμοι και οι καταστροφές των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε, των Η.Π.Α , του ΝΑΤΟ , προκειμένου να βάλουν χέρι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών – θυμάτων τους και ταυτόχρονα να "δημιουργήσουν" στρατιές φτηνού εργατικού δυναμικού για τον πολλαπλασιασμό των κερδών τους.

Την προσφυγιά , όπως και την ανεργία , την κατάργηση κάθε κοινωνικής κατάκτησης στις χώρες της Ευρώπης, τα προκαλεί η στρατηγική του κεφαλαίου να φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα την τιμή της εργατικής δύναμης, να ληστέψει τον πλούτο των λαών.

Απέναντι σ’ αυτή την επιδρομή, όλοι οι λαοί, οι εργαζόμενοι όλων των χωρών έχουν κοινό συμφέρον να ορθώσουν ενωμένοι το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν, για τις δικές τους ανάγκες.

Αυτό φοβούνται οι δυνάστες μας και γι’ αυτό μεταξύ άλλων προσπαθούν να σπείρουν το διχασμό και το μίσος μεταξύ των λαών.

Είναι αυτοί που δεν διστάζουν να κάνουν "κουρελόχαρτο" ό, τι θετικό υπήρχε στις διεθνείς συμφωνίες για τα δικαιώματα των προσφύγων, να ανοιγοκλείνουν σύνορα ανάλογα με τις ανάγκες τους σε φτηνά εργατικά χέρια, να υπογράφουν συμφωνίες επιστροφής προσφύγων στη κόλαση από την οποία απέδρασαν, να δημιουργούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, να αντιμετωπίζουν ανθρώπινα όντα ως αναλώσιμους και χωρίς αξία αριθμούς και να επιχορηγούν το σκάνδαλο που λέγεται "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις" στις οποίες εκχωρούν εν λευκώ τη διαχείριση του προσφυγικού.

Σ’ αυτό το άνομο και ανήθικο σκηνικό συμμετέχει "πάση δυνάμει", η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ η οποία όχι μόνο συνυπογράφει όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όχι μόνο έχει συμφωνήσει και έχει υπογράψει το κλείσιμο των συνόρων, υποκρινόμενη ότι είναι αντίθετη, αλλά έφτασε στο σημείο να προσκαλεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δηλαδή να "βάζει τον ληστή μέσα στο σπίτι" και να το παρουσιάζει ως τεράστια διπλωματική επιτυχία.

Καλούμε το λαό του νησιού μας να επαγρυπνεί. Να συνεχίσει και να εντείνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες. Να υψώσει τείχος απέναντι στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον φασισμό.

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ
".