AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαρ 2016

Τούρκοι υπάλληλοι αστυνομικών καθηκόντων για το προσφυγικό στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου του My Samos Blog

Με την τοποθέτηση Τούρκων συνδέσμων αστυνομικών καθηκόντων στη Σάμο και άλλα τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ξεκινά η διαδικασία ανταλλαγής συνδέσμων - παρατηρητών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα.

Αποστολή τους είναι η εποπτεία της εφαρμογής των προβλεπομένων στη Συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, ως προς τις επανεισδοχές προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα:

Από την Τουρκία έρχονται συνολικά 25 κρατικοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της γειτονικής χώρας. Δεν είναι αστυνομικοί – η συγκεκριμένη υπηρεσία στην Τουρκία δεν αποτελείται από ενστόλους.

Αναλυτικά, οι Τούρκοι σύνδεσμοι αστυνομικών καθηκόντων τοποθετούνται: 5 στη Σάμο, 6 στη Χίο, 8 στη Λέσβο, 3 στη Λέρο και 3 στην Κω.

Από την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, φεύγουν 5 αστυνομικοί, από την αντίστοιχη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα τοποθετηθούν οι 3 στο Δικελί (απέναντι από τη Λέσβο) και οι άλλοι 2 στον Τσεσμέ (απέναντι από τη Χίο). Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα.

Όταν καθοριστούν τα λιμάνια επιστροφής στην Τουρκία, κάτι που προβλέπεται να αποφασιστεί στη διάρκεια σύσκεψης υπηρεσιακών παραγόντων Ε.Ε-Τουρκίας την Τετάρτη στην Άγκυρα, θα σταλούν επιπλέον Έλληνες αστυνομικοί στην τουρκική πλευρά.