AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Μαρ 2016

Εγκρίθηκε η παράταση δρομολογίων της Astra και της Sky Express έως 30/9

Φωτογραφία: My Samos Blog

Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α) με τις αεροπορικές εταιρείες Astra Airlines και Sky Express και έτσι επικυρώθηκε η παράταση για έξι μήνες των άγονων αεροπορικών γραμμών που εξυπηρετούν τη Σάμο, από 1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Οι συμβάσεις των γραμμών αυτών λήγουν στις 31 Μαρτίου και από το Υπουργείο δεν είχε γίνει η διαδικασία για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού, με αποτέλεσμα οι άγονες γραμμές να κινδύνευαν να βρεθούν στον αέρα.

Η Υ.Π.Α με έγγραφό της στις εταιρίες που εκτελούν τις άγονες γραμμές είχε ζητήσει τις προσφορές τους για εξάμηνη παράταση με κριτήριο επιλογής μεταξύ των αερομεταφορέων "το χαμηλότερο αιτούμενο οικονομικό αντιστάθμισμα".

Η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστούν τα δρομολόγια, με χαμηλότερο μάλιστα κόστος για κάποιες γραμμές.

Η Astra Airlines θα εκτελεί τα δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σάµος και η Sky Express στη γραμμή Λήµνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάµος – Ρόδος, έναντι µέγιστου οικονομικού αντισταθμίσματος 1.426.072,80 ευρώ.

Ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει ανησυχία για το τι θα γίνει πέραν του Σεπτεμβρίου με τις άγονες αεροπορικές γραμμές, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς για την προκήρυξη των συγκεκριμένων συμβάσεων απαιτούνται διαδικασίες διάρκειας έξι μηνών.

Με πληροφορίες από era-aegean.gr