AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιουλ 2015

Θερινή Σκακιστική Ακαδημία με συμμετοχή διεθνούς μετρ στη Σάμο


Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου, στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάδειξη της υποψηφιότητας της Σάμου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, συνδιοργανώνει με τον Δήμο Σάμου την Θερινή Σκακιστική Ακαδημία 2015 με τη συμμετοχή του Grand Maitre Στέλιου Χαλκιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 34 ετών Στέλιος Xαλκιάς είναι Διεθνής Μετρ από το 1998 και Γκραν Μετρ από το 2002 ενώ η διεθνής πορεία του είναι αξιοζήλευτη με πολλές διακρίσεις τόσο σε πανευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο πολύ ισχυρός σκακιστής του επιπέδου Grand Maitre (ή Grand Master) θα βρεθεί στο νησί μας όπου οι μικροί (αλλά και οι μεγάλοι) φίλοι του σκακιού θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μαζί του σε έναν αγώνα επίδειξης, αλλά και να διδαχτούν από αυτόν σε ένα τριήμερο σκακιστικό σεμινάριο που θα προηγηθεί του αγώνα επίδειξης.

Το τριήμερο σκακιστικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την 23η έως και την 25η Ιουλίου στις αίθουσες που χρησιμοποιεί ο Όμιλος: στο Μανιάκειο κτίριο στην πόλη της Σάμου και στην Εμπορική σχολή στο Καρλόβασι. 

Ο αγώνας επίδειξης θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουλίου και ώρα 18:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης της Σάμου. Στον αγώνα  θα μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα 40 σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ή να παίξουν στον αγώνα επίδειξης παρακαλούνται να επικοινωνούν είτε με τον Δημήτρη Δαγκλή (e-mail: ddaglis@hotmail.com, τηλέφωνο 6946951431) είτε με το Νίκο Ροκοπάνο (e-mail: nikosrokopanos@gmail.com, τηλέφωνο 6934685843).