AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουλ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Στο Φεστιβάλ Σάμου Κερνάμε Ελλάδα"!


Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης η Γιορτή Πολιτισμού και Γαστρονομίας με τίτλο "Στο Φεστιβάλ Σάμου Κερνάμε Ελλάδα", στην Πορφυριάδα Σχολή στο Καρλόβασι της Σάμου.

Διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 5 Ιουλίου, με ώρες λειτουργίας από τις 18:00 έως τις 24:00.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει:

1.  Έκθεση όπου προβάλλονται φορείς, ιδιωτικές επιχειρήσεις (τοπικών προϊόντων, εστίασης, οπωροπωλείων, αρτοποιείων, ζαχαροπλαστείων, καφετεριών, delicatessen, γρήγορου φαγητού, τουριστικών καταλυμάτων, τουριστικών ειδών, βιβλιοπωλείων αναδεικνύοντας την τοπική βιβλιογραφία και λοιπών συναφών επιχειρήσεων) και πολιτιστικοί σύλλογοι, σε "περίπτερα".

2. Επίδειξη γαστρονομίας, με επαγγελματίες chef, οι οποίοι εκπροσωπούν τις Περιφέρειες της Χώρας, αλλά και τοπικών "μαγείρων", οι οποίοι παρουσιάζουν τα τοπικά παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα.

3. Παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες πλαισιώνουν και συμπληρώνουν την έκθεση (μουσική, χορός, λογοτεχνία, επίδειξη κεραμικής τέχνης, εκθέσεις φωτογραφίας και λαογραφίας, θέατρο σκιών, εργαστήρια μαγειρικής, ημερίδα για τη ναυτιλία κλπ).

Δείτε τις φωτογραφίες του Απόστολου Μαγγελάκη που αναρτήθηκαν στη σελίδα "Πολιτισμός Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου" στο Facebook:




























Δείτε επίσης τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook!
 




 


























 


Δείτε, τέλος, τη φωτογραφία που τράβηξε ο Νίκος Δραπανιώτης από τον χώρο της Πορφυριάδας Σχολής αμέσως μετά τη λήξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της πρώτης μέρας: